Fly mistet deler av skroget i luften

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. januar 2024 | 06:47

Et Alaska Airlines-fly gjennomførte en nødlanding i delstaten Oregon etter at et vindu og en del av flyskroget ble revet ut mens flyet var i luften, melder flere medier i USA.

Flyet, en Boeing 737 Max 9, hadde avgang fra Portland med destinasjon Ontario i California litt før klokken 17 lokal tid. Rundt en halvtime senere gjennomførte det en nødlanding.

Det er ikke rapportert om skader på personer i forbindelse med hendelsen.

Den nye MAX 9 ble levert til Alaska i slutten av oktober og sertifisert tidlig i november, ifølge data fra FAA.

«Vi er kjent med hendelsen knyttet til Alaska Airlines Flight 1282. Vi jobber med å samle mer informasjon og er i kontakt med vår flyselskapskunde. Et teknisk team fra Boeing står klart til å støtte etterforskningen,» lyder en uttalelse fra Boeing.

Sosiale medier-innlegg viste et vindu og en del av en sidevegg som manglet på flyet, og oksygenmasker utplassert.

Senere lørdag meldes det at Alaska Airlines setter alle sine fly av typen Boeing 737 Max 9 på bakken i påvente av undersøkelser.

– Hver enkelt fly vil kun settes tilbake i drift etter vedlikehold og en fullstendig sikkerhetsinspeksjon, skriver toppsjef i Alaska Airlines Ben Minicucci på selskapets nettsider, lørdag morgen norsk tid.

Norwegian har også Boeing 737 Max-fly i flåten, men ikke den aktuelle Max-9 varianten. Selskapet sier lørdag morgen til E24 at deres flyginger ikke påvirkes av hendelsen i USA.

mest lest