Får gigantsum i fornyet kontrakt med Spotify

Avatar photo
Publisert 6. februar 2024 | 12:55

Joe Rogan har blitt verdens mest populære podcastvert siden han først begynte å dele samtaler med komikere, kjendiser og fagfolk i 2009. Siden 2020 har podcasten vært eksklusiv på Spotify. Nå har selskapet fornyet kontrakten med Rogan.

Spotify annonserte selv fornyelsen av kontrakten i et blogginnlegg fredag. De har ikke ønsket å kommentere detaljer rundt kontrakten, men avtalen er anslått av The Wall Street Journal å være verdt svimlende 250 millioner dollar, som er i underkant av 2,7 milliarder kroner.

Det overgår den første avtalen Rogan signerte med musikkstrømmetjenesten i 2020, som den gang var anslått å være verdt mellom 100 og 200 millioner dollar.

Den nye lisensavtalen innebærer at Spotify kan selge annonser for og distribuere «The Joe Rogan Experience» på tvers av flere plattformer, inkludert YouTube. Under hans forrige avtale var podcasten eksklusiv for Spotify.

Les også: Her kan du se de bannlyste Joe Rogan-episodene

Spotifys aksjekurs steg to prosent fredag etter selskapet annonserte at avtalen med Rogan er forlenget.

Gjennom årene har Rogan opparbeidet seg en stor følgerskare som lytter til hans flere timer lange intervjuer med blant annet komikere, idrettsutøvere, vitenskapsfolk og konspirasjonsteoretikere. I april 2019 sa Rogan at podcasten hans hadde 190 millioner nedlastinger hver måned.

mest lest