Krever Kleppe suspendert fra partiet

Avatar photo
Publisert 6. mars 2023 | 21:42

NORGESDEMOKRATENE: Partimedlemmer i Nordland krever at Vidar Kleppe blir suspendert etter at han uttalelte seg om krigen i Ukraina.

Kleppe, som var med å grunnlegge partiet tidligere kjent som Demokratene, blir nå kritisert for å ha opptrådt «splittende og illojalt», ifølge hans egne partifeller.

Reaksjonene mot Kleppe kommer etter at han delte et innlegg på Facebook hvor han uttrykte sin sympati for Ukraina samtidig som han fordømte Russlands president Vladimir Putin.

Kleppe har også kalt Putin en krigsforbryter og krevd at han stilles for retten.

I et brev skrevet av Norgesdemokratene Nordland står det at Kleppe «opptrer splittende og det vi mener illojalt ovenfor landsstyret og partiet».

De viser til at partiet ønsker ro rundt spørsmål som omhandler Ukraina-konflikten. Derfor reagerer de på at Kleppe har gått ut med sin klare mening om konflikten.

Les også: Vidar Kleppe møter motbør i eget kommentarfelt: – Jeg støtter Ukraina og vil straffe krigsforbryteren Putin

«Til tross for at denne saken splitter partiet og det ble oppfordret til å la saken ligge inntil neste Landsstyremøte, velger Politisk talsmann i partiet, Vidar Kleppe, å lage en uttalelse og bidra til nyhetsoppslag rundt denne betente saken.» står det i brevet.

Fylkesstyret i Nordland ber i brevet om at sentralstyret suspenderer Vidar Kleppe på grunn av illojalitet og «faren for å skade partiet ytterligere».

Fædrelandsvennen har skrevet om saken.

Statsviter tror INP kan bli en «maktfaktor» i norsk politikk

mest lest