Musk advarer: – Grunnlaget legges for noe langt verre enn 11. september

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. mars 2024 | 08:36

Verdens rikeste mann Elon Musk kritiserer Biden-administrasjonen etter at de innrømmet å ha fløyet 320 000 ubekreftede migranter inn i USA.

Musk brukte sin egen plattform X  tirsdag og sa at presidentens administrasjon «importerer velgere og skaper en nasjonal sikkerhetstrussel» ved å tillate ulovlige innvandrere i landet i hemmelighet.

«Det er svært sannsynlig at grunnlaget legges for noe langt verre enn 11. september. Det er bare et spørsmål om tid,» skriver Musk da han delte en artikkel fra DailyMail.

Artikkelen fortsetter.

Musks kommentarer kommer etter at en hemmelig Biden-program ble avslørt hvor administrasjonen innrømmet å ha fløyet 320 000 migranter inn i USA – men ifølge Daily Mail nekter tjenestemenn å si hvem som ble fløyet og til hvor.

Advokater for administrasjonens immigrasjonsbyråer har hevdet at å avsløre stedene hvor disse uregistrerte migrantene befinner seg, kunne skape nasjonale sikkerhets «sårbarheter».

Ifølge den britiske avisen betyr innrømmelsen at mens rekordmange migranter strømmet over landets sørlige grense i fjor, transporterte Det hvite hus dem også direkte inn i landet.

Bruken av mobilapper har tillatt migrantene å ankomme med fly uten å bli oppdaget, uten rettigheter til å lovlig komme inn i USA.

Dette kommer etter en opphetet debatt om et transportprogram fra 2022, hvor administrasjonen brukte offentlige midler til å transportere migranter rundt i landet på nattlige flyreiser.

mest lest