Åpner slott for besøkende – billetter til 1350 kroner ble revet bort

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. april 2024 | 10:07

Kong Charles lar folk få besøke Balmoral-slottet i Skottland denne sommeren, noe som aldri har skjedd før. Billettene ble revet bort i rekordfart.

Slottet tilhører og brukes privat av den britiske kongefamilien. Fra 4. juli til 11. august åpnes det praktfulle bygget for omvisninger. Prisen er høy – 100 pund, tilsvarende 1350 norske kroner – men det hindret ikke interessen – billettene ble utsolgt på 24 timer, ifølge CNN.

Tidligere har betalende gjester kun fått adgang til Balmorals ballsal.

Hvilke rom kan turister besøke?

Det er det samme bostedet hvor dronning Elizabeth II tilbrakte sine siste dager før hun døde den 8. september 2022, i en alder av 96 år. Men de som håper å besøke det samme soverommet hvor dronningen døde, kan bli skuffet, da dette rommet forventes å forbli på listen over steder som er utilgjengelige for besøkende.

Det forventes at rommene vil inkludere «Drawing Room», der den avdøde dronningen sist ble fotografert sammen med den tidligere statsministeren Liz Truss.

Nyheten kan kanskje glede de som har en lidenskap for monarkiet, men kun 40 personer får lov til å besøke slottet hver dag.

mest lest