Medlem i Lier Ap anmeldt for millionunderslag

Avatar photo
Publisert 6. mai 2024 | 15:50

Et medlem i Lier Arbeiderparti skal ifølge partiet ha underslått et stort beløp som tilhører lokallaget.

Søndag bestemte de seg for å anmelde sin egen tillitsvalgte for underslag av 2 millioner kroner, ifølge NRK.

VG, som skriver at mannen også er anmeldt av en lokalorganisasjon i LO, får opplyst at underslaget skal dreie seg om rundt én million kroner. Mannens forsvarer sier saken bunner i svært vanskelige personlige forhold hos sin klient.

Den anmeldte er tillitsvalgte i både Lier Arbeiderparti og LO Drammen. Han har nå sagt fra seg alle verv i partiet.

Ifølge Vårt Land er tilfellet det største underslaget som har skjedd i et politisk parti noen gang.

– Denne saken bunner i svært vanskelige personlige forhold. Min klient har lagt alle kortene på bordet, og samarbeider fullt ut med både organisasjonene og politiet, sier mannens forsvarer, Kim Ellertsen i Elden Advokatfirma til NRK.

I samtaler med advokatene sine har den anmeldte mannen gitt uttrykk for lettelse over å ha blitt avslørt, og at han nå vil bidra til å opplyse saken så godt han kan.

– Min klient forstår alvoret i saken og er forberedt på å ta konsekvensene av sine handlinger. Han er svært fortvilet over å ha misbrukt den tilliten som er blitt vist ham gjennom mange år i både LO og Arbeiderpartiet, opplyser Ellertsen.

Sør-Øst politidistrikt bekrefter at de har mottatt en anmeldelse fra Lier Arbeiderparti og LO mot en person med politiske verv i Lier Ap.

mest lest