Han gikk verden rundt for hærverket på Colosseum – nå er han på kne og beklager

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. juli 2023 | 04:20

En 27 år gammel mann står overfor en heftig bot og til og med flere års fengsel for å ha risset sitt og kjærestens navn inn i de gamle veggene i Colosseum.

I lyseblå shorts og blomstrete T-skjorte støttet den 27 år gamle bulgareren Ivan Dimitrov seg med venstrearmen mot en av Colosseums nesten 2000 år gamle vegger.

I sin høyre hånd holdt han et sett med nøkler, som han brukte til å skrape sitt eget navn og navnet til kjæresten, som sto ved hans side, inn i den gamle veggen.

– Er du jævla seriøs mann? Det er fucked up mann, sa en amerikansk turist som filmet hærverket.

Ivan Dimitrov snudde seg og smilte til kameraet før mannen bak kamera fortsatte med ordene «dum drittsekk».

I videoen ser man Dimitrov skrape bokstaver inn i en vegg med en nøkkel.

Hærverket og videoen skulle senere vise seg å bringe Ivan Dimitrovs navn og ansikt rundt om i verden, da det gikk viralt og forårsaket sinne i Italia spesielt, men også i andre deler av verden.

Nå risikerer den 27 år gamle treningsinstruktøren en mulig bot og kanskje til og med flere års fengsel.

Les også: I to tusen år hadde vatikanet bevart bystene – så kom en amerikansk turist

Ved å bruke videoen som bevis, klarte italienske myndigheter å spore opp Dimitrov, som «var veldig opprørt og beklaget» da han ble konfrontert av myndighetene.

Han er nå under etterforskning for å ha skadet statens kulturminner, og dersom han blir dømt, kan han risikere en bot på mellom 29.000 kroner og over 172.000 kroner, ifølge The Guardian.

I tillegg kan man forvente en fengselsstraff på mellom to og fem års fengsel.

Ivan Dimitrov har nå skrevet et brev til borgmesteren i Roma, der han går på kne og beklager med forklaringen at han ikke visste at det var et gammelt monument.

– Jeg vil uttrykke min dyptfølte og ærlige unnskyldning til italienerne og hele verden for skaden som er gjort på en eiendel som faktisk er arven til hele verden, skriver han i brevet som er publisert i den italienske avisen Il Messaggero.

Ivan Dimitrovs advokat forklarte til avisen at turisten er prototypen på en utlending som tror at alt er tillatt i Italia, selv den slags gjerninger som ville bli hardt straffet i sitt eget land.

Kjæresten er ikke under etterforskning, selv om hun kan regnes som medskyldig, melder italienske medier.

mest lest