Nå er ‘Threads’ lansert: Musk truer med søksmål

Avatar photo
Publisert 6. juli 2023 | 21:13

Threads er navnet på den nye appen fra Meta, selskapet bak Facebook og Instagram.

I skrivende stund er ikke appen tilgjengelig i Norge, men hvis man endrer region på iPhone, kan man laste den ned via den amerikanske versjonen av App Store.

Selv hevder Meta at de har valgt å ikke lansere appen i Europa på grunn av EU-reguleringer knyttet til datavern. De legger til at Europa er et viktig marked for de, og at de fortsatt vurderer å lansere appen for EU-landene.

Flere kjendiser, som politikeren Alexandra Ocasio-Cortez, har allerede rukket å lage seg profil på appen. Det samme gjelder mange av de store selskapene som kommuniserer med kundene sine på sosiale medier, som Netflix, HBO og NPR.

Threads er en mikrobloggetjeneste hvor korte meldinger kan publiseres hurtig og enkelt. En melding kan inneholde opp til 500 tegn. I motsetning til Instagram, er ikke bildedeling primærfokuset på den nye appen. Likevel er det mulig å legge ved bilder og videoer opp til 5 minutter.

– 10 millioner har registrert seg på syv timer, skriver Meta-sjefen Mark Zuckerberg på Threads, like etter klokken åtte norsk tid torsdag. Appen har siden passert 30 millioner nedlastinger.

En av fordelene for Metas nye satsing, er at de milliarder av brukerne som allerede har kontoer på Instagram, enkelte kan logge inn på Threads og beholde brukernavn og følgerne sine fra Instagram.

Den nye appen fra Meta er ment som et svar på Twitter. Likhetene ser man ved første øyekast, for appene er mer eller mindre helt lik hverandre.

Slik ser Threads ut. Foto: Meta.

Det som skal være selgepunktet for Threads, vil i motsetning til Twitter være at skaperne vil tilrettelegge for et varmt og hyggelig offentlig ordskifte.

– Twitter har hatt muligheten til å bli en knallsuksess, men de har ikke fått det til. På Threads ønsker vi å opprettholde en hyggelig og vennskapelig tone. Det er en av tingene Twitter ikke har klart, og som jeg tror er en av grunnene til at de ikke har hatt den suksessen de burde klart å oppnå, har Zuckerberg uttalt.

Videre sier Meta-sjefen at målet hans for Threads er å skape en platform hvor over en milliard mennesker deltar i det offentlige ordskiftet på samme sted. Dette vil han gjøre uten at stemningen blir for dårlig.

Elon Musk, som kjøpte opp Twitter i fjor, har gjort det klart og tydelig at han ønsker å prioritere ytringsfrihet på sin platform. Det er ikke alle like fornøyd med.

Enkelte har hevdet at Twitter har blitt et mer hatefullt sted etter Musk tok over. Det er imidlertid ikke noen som har bekreftet om dette er tilfelle. En reporter fra BBC kom svært uheldig ut etter han konfronterte Elon Musk med denne påstanden.

Twitter har per nå over 300 millioner brukere, ifølge Bloomberg.

Twitter-sjefen er ikke begeistret over at Threads mer eller mindre har kopiert Twitters design. Ifølge Reuters har Twitter nå truet med å saksøke Meta.

Advokaten Alex Spiro har på vegne av Twitter sendt et brev til Mark Zuckerbeg hvor han skriver at de kommer til verne om sin intellektuelle eiendom, og at Meta umiddelbart stoppe all bruk av konfidensiell informasjon som Twitter har eierskap over.

Zuckerberg erkjenner selv at platformene er veldig lik hverandre.

I hans første Twitter-melding på over 10 år, har Zuckerberg delt en «meme» (morsomt bilde, journ.anm.) som viser to like Spider-Man figurer som peker på hverandre. Dette bildet er en referanse til likhetene mellom de sosiale mediene.

mest lest