Den 4. statsmakt har sovet på post

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 6. september 2022 | 06:59

Dette er et eksternt innlegg og står for skribentens meninger.

Med statsstøtte i millionklassen er den Norske presse godt bestukket av den samme stat de er ment å overse for allmuen.

Fra inngåelse av ACER traktaten som overser at landene overholder sine lovpålagte forpliktelser av energileveranser er Norge nå svinebundet på hender og føtter til å hoppe der EU sier vi skal hoppe. Det Norske folk ble aldri spurt.

FrP signerte med Søviknes i spiss, dette kom vi til å tjene på var hans lovord. FrP med Høyre og Solberg har vel vært den største støttespilleren i moderne tid til å få oss inn i den galskapen vi nå står i. Strømpriser som nå har bikket 10 kr KWh og dette på sensommeren. Jeg venter med skrekk og gru hva som kommer til vinter og vår. At vi bikker 20 tallet er jeg meget sikker på.

Norge som Sverige har inngått langtidskontrakter med salg av strøm til kontinentet. Så det som er et nærliggende skrekkscenarier er at vi får en strømrasjonering i Norge mens vi samtidig eksporterer for full maskin via kablene. Sverige er der allerede, de har startet opp oljeanleggene for å produsere strøm til Europa. Og mens Tyskland legger ned det ene etter det andre atomkraftverkene og Putin strammer til skruen på gassleveranser, så står Norge igjen som den eneste stabile leverandøren.

Det setter et så stort press på Norge at selv han Scholz kom ens ærend opp for å sikre videre leveranser. Dette mens Norge og folket må ta på seg ytterjakke på inne, koke maten på vedovnen. Pensjonistene som har mistet sin kjøpekraft går og samler paller til vedfyren. Dette skjer samtidig som staten renner over av inntekter.

Les også: De er de få – vi er de mange!

Det er anslått at den økte strømprisen vil gi staten ca 300 milliarder bare i 2022. Mens den samme stat tjener ca. 30 milliarder på kablene til utlandet. Og gass og olje inntektene for 2023 er anslått til 1900 milliarder. Det er så svimlende mye penger at en nesten ikke kan fatte det. Det tilsvarer ca 350 tusen kr pr innbygger i Norge. Vi blir ranet fra vår egen stat til fordel for et annet land sin idiotiske energipolitikk.

FrP med Sylvi Listhaug er den eneste nålevende politiker som har stått frem i all offentlighet og beklaget det valget de gjorde når de signerte disse avtalene som bandt Norge opp i det vanstyre vi nå står i. Tenk om Støre, Erna og de andre hadde vært så rakrygget at de innrømmet sine feil som nå påfører landets borgere en umiskjennelig smerte. Forsøkt å stå til rette og rydde opp i galskapen. Norge kommer til å oppleve et konkursskred uten like når bedrifter ikke lenger kan betale for strømmen de så sårt trenger.

Norge var en gang et land som hadde fortrinn i europeisk sammenheng med billig kraft.
Nå har vi solgt det og de lar sine egne innbyggere bli pisket. Og hvor er den gravende presse oppi alt dette? De sover på post og maler med den samme katten som gir de mat til å eksistere. Pressestøtte er statens gave til den 4. statsmakt for å holde styr på hva som blir fortalt folket.

Det var som Gro Harlen Brundtland forsnakket seg i et intervju for et par år tilbake. Den aldrende damen har ikke lenger samme jernhånd på det som glipper ut når hun får vann på møllen. «Vi har mistet kontroll over hva folket blir fortalt!»

Det sier i grunnen sitt. Pressen skulle vært folkets første forsvar mot overgrep fra staten. Nå er de blitt en lydig bikkje som løper der herren sier de skal løpe. Unntaket i den senere tid var beskatningen av pendlerboligene og det som fulgte med der. Pressen har beriket seg selv for å se den andre veien.

Det vil kreve en enorm folkelig mobilisering å «renasjonalisere» norsk kraftpolitikk

mest lest