– Jeg vil heller at mannen min er utro enn at han gråter med en annen kvinne

Avatar photo
Publisert 6. oktober 2022 | 18:43

Det sa den kjente TV-profilen Megyn Kelly i et ferskt intervju med Gad Saad, en forsker på evolusjonær biologi.

I en samtale om hvorfor kjendispar ofte skiller lag, sa Saad at det er spesielt to årsaker som fører til samlivsbrudd mellom kvinner og menn: Økonomiske vansker og utroskap.

Men utroskap skal visstnok være mer alvorlig om det er kvinnen som er utro, og ikke mannen. Dette er tilfellet fordi når kvinner er utro, så kan ikke mannen lenger være sikker på om hun bærer hans avkom. Denne hypotesen kalles «farskapsusikkerhet», eller «paternity uncertainty» på engelsk.

– Dette forklarer også hvorfor kvinner blir sintere og mer sjalu når menn er «emosjonelt utro» ved å utvikle et nært forhold med en annen kvinne. Et eksempel på dette kan være om en mann snakker og tekster mye med en kvinnelig kollega, og hun i gjengjeld viser stor interesse og gjerne ler av vitsene hans, sier Saad.

Til dette svarer Kelly at dette samsvarer med hennes egne følelser.

– Jeg vil mye heller at mannen min er utro en gang, enn at han sitter å gråter og utvikler et emosjonelt forhold med en annen kvinne, sa Megyn Kelly.

Saad påpeker at kvinner så klart ikke er særlig begeistret for menn som er utro heller, men at det er nære og dype vennskap med en annen kvinne som er den største trusselen for kvinners interesser i et forhold.

Les også: Nå skal alle russiske fartøy kontrolleres

Hypotesen som Saad henviser til foreslår at siden kvinner må investere ni måneder av livet sitt, samtidig som de risikerer sin egen helse for å bære frem avkommet sitt, så må de være seksuelt konservative og sørge for at de formerer seg med en mann med gode gener. Samtidig må de føle seg trygg på at de vil bli tatt vare på av en mann som evner å forsørge både henne og barna hennes. På denne måten styrker kvinnen sine sjanser for å sende sine gener videre på beste mulige måte.

Menn derimot, kan i teorien gjøre uendelig mange kvinner gravide i det samme tidsrommet som en kvinne kun kan bære frem ett barn.

Så, om en mann skal bli værende og dedikere sin tid til å forsørge én kvinne og hennes barn, så må han være sikker på at det faktisk er han som er far til barnet hun har bært frem, ifølge hypotesen.

Fra et evolusjonært perspektiv, så kan altså en kvinne ha mye mer å tape på at mannen hennes slutter å forsørge henne og hennes barn, enn om mannen bare er borte i noen minutter for å være utro.

Du kan se intervjuet selv her:

Kreml gir støtte til Musks «fredsforslag»: Senator kaller det en «fornærmelse»

mest lest