Kvinne tiltalt for drapsforsøk – blandet rottegift i maten til sin mor

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. oktober 2023 | 06:43

En kvinne i 30-årene er tiltalt for drapsforsøk på sin egen mor.

Påtalemyndigheten mener at kvinnen ved en eller flere anledninger fra sent oktober 2020 til begynnelsen av desember samme året forsøkte å drepe sin egen mor ved å blandet rottegift og blodfortynnende medisin i maten hun lagde, skriver Telemarksavisa.

– Det har blitt gjort en omfattende etterforskning i denne saken, og etter en samlet vurdering har vi funnet grunnlag for å ta ut tiltale for forsøk på drap, sier statsadvokat Mari Gjersøe til NTB.

Moren, som er i 60-årene og bosatt i Skien, overlevde ifølge tiltalen fordi hun fikk livreddende behandling på sykehuset i Telemark 6. desember 2020 og på rikshospitalet i Oslo 10. desember.

Kvinnen ble først pågrepet 16. desember 2020, men ble løslatt i februar 2022 mot meldeplikt og passhindring, og hun ble pågrepet på nytt 31. august i år, ifølge en fengslingskjennelse som ble avsagt torsdag i forrige uke.

Den siktede kvinnens forsvarer, advokat Stian M. Sletten fra Advokatfirmaet Hasle, sier at hans klient ikke kjenner seg igjen i siktelsen mot henne.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og opplever det som belastende å være varetektsfengslet. Hun har en gitt en lengre forklaring til politiet, men hva konkret hun har forklart seg om, kan jeg dessverre ikke opplyse om. Videre er sakens dokumenter klausulert, så på nåværende tidspunkt kan jeg heller ikke kommentere saken noe nærmere, opplyser Sletten i en e-post til TA.

Saken starter i Telemark tingrett 12. desember. Det er satt av sju rettsdager til saken.

mest lest