Byrådsleder ønsker ramadan-gate i Oslo

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. november 2023 | 11:33

Byrådsleder Eirik Lae Solberg vil at Oslo skal pynte en egen gate med lysdekorasjoner til feiringen av ramadan neste år.

– I en mangfoldig by som Oslo, hvor mange tror på forskjellige ting, så er det fint å kunne markere høytider hvis folk selv vil det, sier han til Vårt Land.

Byrådslederen fra Høyre lar seg inspirere av London, som mars i år hadde en ramadanpyntet gate i Piccadilly Circus bestående av 30.000 lys.

Til tross for Lae Solbergs jubelrop om lys og glitter i Oslos gater, er det andre som mener at man må tenke seg nøye om før lyslenkene henges opp.

Morten Edvardsen og Nadine AlMustafa, som begge er fra Senterpartiet, sendte før de forlot ut av bystyret i Oslo, inn et privat forslag om å konsekvensutrede belysning i ikke-kristne høytider:

«Offentlige markeringer/feiringer har enkelte utfordringer knyttet til seg. Lysforurensing og miljøkonsekvenser er to faktorer som bør vurderes, og det vil ha økonomiske konsekvenser for kommunen».

Men Eirik Lae Solberg mener fortsatt det er på sin plass med ramadan-gate i Oslo. Han mener at Oslo kommune skal ta en aktiv rolle for å få til en slik markering.

– Kan det bli en ramadangate allerede til neste års feiring?

– Det håper jeg at vi rekker. Det avhenger nok av en del praktiske ting, sier Lae Solberg til Vårt Land.

mest lest