Trump-møte med Hannity: – Det er derfor jeg sier at jeg kommer til å vinne

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. desember 2023 | 12:38

Tidligere president Donald Trump deltok tirsdag kveld i en «townhall» direktesendt folkemøte i Iowa med Fox News’ vert Sean Hannity.

Diskusjonen dreide seg om Trumps primærvalg, president Joe Biden, diktaturer og mer, skriver Fox News.

Møte var i Davenport, Iowa dagen før den fjerde republikansk presidentdebatten.

Tump sier Biden ikke vil være den nominerte i 2024.

Kommentarene fra Trump kom etter at Sean Hannity spurte ham om kritikken Biden møter fra sine meddemokrater, samt bemerket at han så ut til å «slite kognitivt.»

– Jeg personlig tror ikke han klarer det, ok? Jeg har ikke sagt det. Jeg sparer det til dette store folkemøte. Jeg har egentlig aldri sagt det. Jeg personlig tror ikke han klarer det, sa Trump til jubel fra salen.

– Jeg tror han er i dårlig form fysisk, la han til før han spøkte med et tidligere tilfelle der Biden sa at han ville ta Trump til «baksiden av låven.»

Trump spøkte med at Biden ville «falle over» hvis han bare blåste på ham.

– Jeg personlig tror ikke han klarer det fysisk. Jeg så ham på stranden. Han var ikke i stand til å løfte en strandstol, som er ment for barn å løfte. Og mentalt vil jeg si at han er muligens like dårlig, og kanskje enda verre, la Trump til.

– Det er derfor jeg sier at jeg kommer til å vinne.

Den tidligere presidenten vakte oppsikt med noen av kommentarene sine under diskusjonen, spesielt med uttalelsene til Hannitys spørsmål der Trump ble bedt om å love å «aldri misbruke makt som hevn mot noen.»

– Unntatt dag én, sa Trump.

– Jeg vil stenge grensen, og jeg vil bore, bore, bore.

Hannity påpekte at dette ikke var hevn, og Trump svarte humoristisk med, «Jeg elsker denne fyren, han sier, ‘du kommer vel ikke til å være en diktator, vil du?'»

– Jeg sa, ‘Nei, nei, nei, bortsett fra dag én, sa Trump.

– Vi stenger grensen, og vi borer, borer, borer. Etter det er jeg ikke en diktator, sa Trump.

Hannity påpekte at det virket som om Trump uttrykte at han ville gjenoppta politikkene fra hans første periode, noe den tidligere presidenten var enig i.

Trump’s kommentarer kommer etter at flere mediekanaler hevdet at en andre periode for den tidligere presidenten ville resultere i en «diktatur.»

Bidens kampanjeleder Julie Chavez Rodriguez kritiserte Trump for kommentarene og sa i en uttalelse:

– Donald Trump har fortalt oss nøyaktig hva han vil gjøre hvis han blir gjenvalgt, og i kveld sa han at han vil være en diktator fra dag én.

– Amerikanere bør tro ham, sa hun.

Trump kalte anklagenefra de fire straffesakene mot ham «oppdiktede» og hevdet at selv om han har blitt tiltalt fire ganger, ble den legendariske gangsteren Al Capone kun tiltalt én gang.

– Jeg sier ofte Al Capone, han var en av de største gjennom tidene, hvis du liker kriminelle. Han var en mobbsjef som – Scarface, kaller de ham – han ble tiltalt en gang. Jeg ble tiltalt fire ganger, sa Trump.

CNN kom raskt på banen med faktasjekk: Capone ble tiltalt minst seks ganger.

mest lest