Han var ekspert på kriminologi og strafferett – nå er han mistenkt for flere drap

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. januar 2023 | 04:19

Bryan Kohberger gikk gjennom det første rettsmøtet torsdag som hovedmistenkt i saken om drapet på unge studenter i midten av november i USA.

Det finnes ikke noe drapsvåpen og ikke noe motiv.

Men det er en drapsmistenkt, og det er fire drepte. Alle ofre for det som mest av alt ser ut som en helt meningsløs forbrytelse.

Etter mer enn seks uker etterforskning over drapene på de fire unge studentene ved Universitetet i Idaho den 13. november, offentliggjorde myndighetene denne uken sin hittil mest detaljerte redegjørelse, skriver CNN.

Bryan Kohberger er hovedpersonen i en drapssak som har grepet den amerikanske offentligheten.

DNA-spor peker mot pågrepet

Den 28 år gamle mannen ble arrestert 30. desember etter fire dager med overvåking i foreldrenes hjem i Pennsylvania, og han er den eneste mistenkte i saken.

Under torsdagens rettsmøte ga påtalemyndigheten et innblikk i detaljene som ifølge politiet styrker mistanken mot den pågrepne.

DNA-spor fra en lærkappe som ble funnet i sengen til en av de drepte. I tillegg viser mobilsporing at Bryan Kohberger var i umiddelbar nærhet av åstedet 12 ganger i forkant av drapet. Og til slutt blir den mistenktes bil, en hvit Hyundai Elantra, sett på åstedet rundt drapstidspunktet, som fant sted om natten.

De fire drepte er alle mellom 20 og 21 år. Verken Kaylee Goncalves, Madison Mogen, Xana Kernodle og sistnevntes kjæreste, Ethan Chapin, har hatt noen forbindelse til Bryan Kohberger.

Dylan Mortensen, en av de to overlevende drapsnatten, så en maskert mann iført svarte klær. Hun låste seg inne på rommet sitt etter å ha sett mannen, som antagelig forlot åstedet.

Kohberger tok en doktorgrad i strafferett ved Washington State University på tidspunktet for drapene. Han tok sin bachelorgrad i strafferett i 2020 ved DeSales University, ifølge New York Times.

En av hans klassekamerater ved DeSales, Brittany Slaven, fortalte The New York Times at Kohberger virket ganske interessert i seriemordere og i å utvikle teorier om hva som skjedde på åsteder basert på bilder elevene ble presentert for i klassen.

Men hun sier også at oppførselen hans ikke hevet noen røde flagg for henne på den tiden.

– På den tiden virket det som om han bare var en nysgjerrig student, så hvis spørsmålene hans føltes rare, tenkte vi ikke så mye på det fordi det passet til læreplanen vår, forklarer hun.

Den drapsmistenkte og hans far ble stoppet av politiet to ganger da de kjørte over USA fra Seattle til Pennsylvania i juleferien, melder TMZ.

Noen dager senere ble Bryan Kohberger arrestert, mistenkt for å ha tatt fire unge liv.

Kohberger sier han er uskyldig og håper å bli frikjent.

Prins Harry angrer på at han så Meghan Markles sexscener i «Suits»: – Trengte ikke å se slike ting live

mest lest