Moren til Birgitte Tengs mener Vassbakk aldri skulle vært dømt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. februar 2023 | 01:31

Moren til Birgitte Tengs, Karin Tengs, som i over 25 år har ment at det er fetteren til Birgitte som er gjerningsmannen, mener Johny Vassbakk aldri skulle vært dømt.

– Det som er skjedd under hovedforhandlingen er at faren, Torger, er blitt mer åpen for at det er rett gjerningsmann som er tiltalt, mens moren er blitt sterkere overbevist om at han som nå er dømt er uriktig tiltalt, sier advokaten John Christian Elden til Nettavisen. Han er bistandsadvokat for de etterlatte foreldrene.

Advokat Sigurd Klomsæt, kan ikke forstå at noen mener det fortsatt er fetteren som er skyldig. Han mener det er en fortsatt krenkelse av ham.

– Morens synspunkt er helt meningsløst. Jeg har forståelse for at det er en vanskelig situasjon, men på et tidspunkt må man ta innover seg det som er dokumentert gjennom flere behandlinger i retten, sier han til Nettavisen.

Det var han som sammen med advokat Erik Nadheim som fikk fetteren frikjent for straff i 1998.

Johny Vassbakk dømt til 17 års fengsel for drapet av Birgitte Tengs natt til 6. mai 1995.

– Jeg mener fortsatt at vi beviste fetterens uskyld i lagmannsretten i 1998 og han er uten noen tilknytning til saken og nå er det en ny person som domfelt. Det var en svært grundig dom som de brukte hele dagen på å lese opp, sier Klomsæt.

Foreldrene håper det kommer en forklaring, tilståelse eller beskrivelse av hva som er skjedd med deres datter.

Johny Vassbakk dømt for drapet for Birgitte Tengs

mest lest