Amerikanske kongressmedlemmer hyller Carlsons planer om å intervjue Putin

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. februar 2024 | 10:09

Republikanske kongressmedlemmer lovpriste den amerikanske journalisten Tucker Carlsons kunngjøring om at han snart vil intervjue den russiske presidenten Vladimir Putin som ekte journalistikk.

«Dette er hvordan ekte journalistikk ser ut fra Tucker Carlson,» skrev medlem av USAs representanthus, Marjorie Taylor Greene (Republikaner, Georgia), på X.

Ifølge Greene beskytter Elon Musk, eieren av X, ytringsfrihet og pressefrihet ved å tillate Carlson å intervjue den russiske lederen.

Republikaneren Matt Gaetz fra Florida, hilste også ideen om å intervjue Putin som «ekte journalistikk» da han kommenterte videoannonsering postet av Carlson.

I videoen annonserte Tucker Carlson planene om å intervjue Putin snart. Han sa at han selv hadde betalt for reisen til Russland og at alle kan se «hele greia filmet direkte og uredigert» på X eller hans nettside. Kunngjøringen hans har så langt blitt sett over 61 millioner ganger.

– Det pågår en krig mellom Russland og Ukraina, og vi aner ikke hva som skjer i området. Dette er en krig vi i Vesten er med på å finansiere, og bidragene våre vil ha stor betydning, kanskje også på måter vi ikke enda kan se, sier Carlson.

Les også: Russiske medier: Carlson som bor i Amerika, men snakker sannheten

Forrige helg ankom Carlson Russland. I september ble hans forsøk på å intervjue Putin hindret av den amerikanske regjeringen.

mest lest