– Dette er grunnen til at jeg skal intervjue Vladimir Putin

Avatar photo
Publisert 6. februar 2024 | 21:19

I en video delt på det sosiale mediet X klokken 19:44 tirsdag kveld, bekrefter Tucker Carlson ryktene om at han skal intervjue Russlands president Vladimir Putin.

– Vi er i Moskva. Snart skal vi intervjue Vladimir Putin. Et slikt intervju innebærer å ta mye risiko. Vi har brukt flere måneder på å vurdere om vi skal gjennomføre dette intervjuet, sier Carlson.

Han forklarer at de har bestemt seg for å gjennomføre intervjuet først og fremst fordi det er jobben deres som journalister å informere folk om hva som skjer i verden.

– Det pågår en krig mellom Russland og Ukraina, og vi aner ikke hva som skjer i området. Dette er en krig vi i Vesten er med på å finansiere, og bidragene våre vil ha stor betydning, kanskje også på måter vi ikke enda kan se, sier Carlson.

Videre beskriver den tidligere Fox News-ankeren krigen som en «menneskelig katastrofe».

– Hundretusener er døde, og befolkningen flykter i hopetall fra et av Europas største land. Hendelsesforløpet i denne konflikten vil ha stor betydning, og vil forme verdenen vi etterlater til våre barnebarn.

Videre retter Carlson kritikk mot de etablerte mediene for å ha brukt mye tid og energi på å snakke med ukrainere og Ukrainas president, og at dette er gjort på en måte som fremstår som propaganda.

– Samtalene med Volodomyr Zelenskyj er ikke ordentlig journalistikk. Mediene stiller Zelenskyj enkle og vennlige spørsmål som bare er ment å hause opp det amerikanske folkets vilje til å hjelpe ham og Ukraina i krigen. Samtidig er det ikke en eneste amerikansk journalist som har snakket med lederen for den andre siden som er involvert i denne konflikten.

Dette mener Carlson er feil, og derfor ønsker han å snakke med Vladimir Putin.

– Det fleste amerikanere aner ikke hvorfor Russland invaderte Ukraina. De vet heller ikke hva Putins mål og ambisjoner er. Mange har ikke en gang hørt Putins stemme. Vi mener at det amerikanske folket har rett til å vite så mye som mulig om en krig de har innflytelse på.

Du kan se videoen fra Tucker Carlson her:

I videoen retter også Carlson anklager mot Biden-administrasjonen om at de har spionert på hans private meldinger ulovlig, og at de lekket disse til amerikanske medier med hensikt å stanse et Putin-intervju de hadde planlagt for nesten tre år siden.

– Vi er ganske sikre på at Det hvite hus gjorde det samme for en måneds tid siden. Men denne gangen lot vi oss ikke stoppe, og vi dro til Moskva likevel.

Carlson har tidligere hevdet at en ikke-navngitt kilde i Washington D.C. har kontaktet ham og delte opplysninger om at det amerikanske etterretningsorganet NSA hadde tilgang på hans private meldinger.

Les også: Tucker Carlson stemples som «forræder» etter å ha blitt avbildet i Russland i forkant av ventet Putin-intervju

Avslutningsvis oppfordrer Carlson alle å se intervjuet med Putin, som vil bli gjort tilgjengelig gratis for alle på hans nettside tuckercarlson.com og på hans X-konto.

– Vi er ikke i Moskva fordi vi elsker Putin, men fordi vi elsker USA. Vi kommer ikke til å la noen rive fra oss ytringsfriheten vår. Du trenger ikke være enig med det Vladimir Putin sier i intervjuet vårt, men vi oppfordrer deg til å lytte. Du bør vite så mye som mulig, og så kan du selv velge som en fri borger hva slags konklusjoner du vil komme frem til.

mest lest