Jan Petter Sissener kraftig ut mot Støre: – Det handler om å gi fanden i demokratiet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. mars 2024 | 08:46

Ingen kan leve med at Norge sender en skandalisert politiker til Washington. Stortinget kan heller ikke leve med en statsråd som misbruker sin makt til å feilinformere de folkevalgte om politisk korrupsjon.

Det skriver tidligere aksjemegler og nå porteføljeforvalter, Jan Petter Sissener, i Nettavisen.

Sissener påpeker at statsminister Støre beskytter både Anniken Huitfeldt og Tonje Brenna.

– Jonas Gahr Støre, med sin fornemme franske utdannelse, viderefører tyngre enn noen gang den triste metode. Den handler om å gi fanden i demokratiet hvis det gagner enkeltpersoner, skriver han.

Porteføljeforvalteren mener at ethvert politisk verv kan og bør erstattes dersom politikeren ikke følger demokratiske prinsipper.

Sissener peker på Brenna og Huitfeldt som eksempler på slike politikere, fordi:

– Ingen av dem har folkets tillit. Begge har posisjonene sine bare fordi statsminister Støre personlig holder sin beskyttende hånd over dem.

Sissener argumenterer for at i Støres verden er det den personlige tilliten til hans nære medarbeidere som er av størst betydning.

– Derfor plasserer han den ene damen sin i Washington, mens den andre får beholde plassen i regjeringen til tross for at hun åpenbart har løyet for Stortinget, skriver han.

– Og siden Støre er den eneste som har tillit til dem, kan han også i mye større grad styre og kontrollere venninnene sine.

Sissener mener at Støres egeninteresser prioriteres over det som er til det beste for folket.

Han påpeker at dette er selve kjernen i politisk korrupsjon.

mest lest