Israel angriper Gaza og Libanon

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. april 2023 | 04:56

Det israelske forsvaret angriper Gaza og i Libanon.

Det skjer kort tid etter at statsminister Benjamin Netanyahu har lovet en aggressiv respons på rakettangrepene fra Libanon og Gaza tidligere torsdag.

– Israels svar, i kveld og senere, vil kreve en betydelig pris fra våre fiender, sa statsminister Benjamin Netanyahu etter et møte i sikkerhetskabinettet for å diskutere det Israels forsvarsstyrker (IDF) beskrev som den største rakettangrepet siden krigen i Nord-Israel i 2006.

De fleste av de 34 prosjektilene ble avskjært, men det var to mindre skader og en brann.

Det israelske forsvaret. IDF, skriver på Twitter at de angriper i Gaza natt til fredag.

The Guardian skriver at to eksplosjoner ble hørt i Gaza. Det var ikke umiddelbart klart hva som hadde blitt truffet, men Israel sa at deres jagerfly traff mål, inkludert tunneler og våpenproduksjonssteder for Hamas, den islamistiske gruppen som kontrollerer den blokkerte sørlige kyststripen.

Da de israelske jagerflyene slo til i Gaza, ble det avfyrt rakettsalver som svar, og sirener lød i israelske byer og tettsteder i grenseområdene. IDF sa også at de hadde startet angrep i Libanon. Ingen ytterligere detaljer var umiddelbart tilgjengelige, men AFP rapporterte om «voldsomme eksplosjoner» som fant sted i Tyr, sør i Libanon.

– Vi holder den sionistiske okkupasjonen fullt ut ansvarlig for den alvorlige eskaleringen og den flagrante aggresjonen mot Gazastripen og for konsekvensene det vil føre med seg i regionen, sier Hamas i en uttalelse.

De siste dagene har vært svært spente mellom Israel og Palestina, etter et israelsk politiraid mot Jerusalems al-Aqsa-moské, som har økt frykten for ytterligere eskalering.

Minst 400 palestinere ble arrestert og holdes i israelsk varetekt i okkuperte Øst-Jerusalem, skriver Al Jazeera, som siterer palestinske myndigheter. Israelske myndigheter opererer derimot med et tall på 350 arresterte.

PARIS: Demonstranter har stormet kontor til finansselskap

mest lest