Braskereidfoss-drapet: Setter inn krisestab

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 7. april 2024 | 16:48

En mann i 50-årene ble funnet død natt til søndag på en adresse i Braskereidfoss i Innlandet. Politiet rykket ut til stedet etter å ha fått melding om en voldshendelse, hvor en jevnaldrende kvinne nå er siktet for drap.

Politiadvokat Vibeke Stolp Eikeland uttaler til VG søndag ettermiddag at de har fått informasjon om hendelsen og de påståtte handlingene som fant sted.

Mannens samboer var til stede da politiet ankom. Det undersøkes nå om hun var til stede under selve drapet, men det er tydelig at hun ikke er den siktede kvinnen. Det var en tredjeperson som kjente til den siktede som varslet politiet om situasjonen.

Siktede og den avdøde hadde en relasjon, men det var ikke en partner- eller familiær relasjon mellom dem.

Politiet har ennå ikke fastslått motivet for handlingen, men de undersøker flere hypoteser. Kvinnen vil bli fremstilt for varetektsfengsling, og avhør vil bli gjennomført i løpet av søndag ettermiddag for å klarlegge hennes tilknytning til voldshandlingen.

– Det vil gjennomføres avhør av den siktede kvinnen i løpet av søndag ettermiddag, og vi kan ikke si noe nå om hun knytter seg til voldshandlingen mot fornærmede på
fornærmedes bolig, skriver politiet i en pressemelding.

Les også: Mann funnet død – kvinne pågrepet

Det er kjent at det ble gjort beslag av en gjenstand, men politiet vil foreløpig ikke uttale seg om detaljene rundt dette.

Ordfører Harry Vinje (H) fra Våler kommune uttrykker sin medfølelse med de pårørende og karakteriserer hendelsen som en svært tragisk sak. Kommunen har etablert en krisestab for å støtte lokalsamfunnet i etterkant av hendelsen, forklarer han til VG.

– Først og fremst går tankene til de pårørende. Det oppleves tragisk. At man blir berørt på måten her er aldri ålreit. Det involverer og berører veldig mange i kommunen. Det er ikke slike opplysninger man vil våkne til.

Vinje oppfordrer innbyggerne til å unngå ryktespredning av hensyn til de pårørende, og advokat Frode Aabak, kvinnens forsvarer, har foreløpig ingen kommentar til saken da han ikke har fått snakket med klienten.

mest lest