Prigozjin om Bakhmut: − Oppdraget er fullført

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. mai 2023 | 05:42

Oppgavene som ble utført av Wagner-gruppen i Bakhmut, er fullført.

Dette ble uttalt lørdag av grunnleggeren av Wagner PMC, Jevgenij Prigozjin.

– Kjøttkvernen i Bakhmut har oppfylt sin oppgave fullt ut, skriver Prigozjins pressetjeneste på sin Telegram-kanal.

Ifølge ham ble operasjonen i «Kjøttkverna i Bakhmut» designet for å male i stykker Ukrainas væpnede styrker og organisere et pusterom for den russiske hæren for å gjenopprette kampevnen, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

Det var ikke for å erobre byen, hevder Wagner-sjefen.

– Målet med angrepet på Bakhmut var å provosere Vladimir Zelenskyj til å kaste inn så mange styrker som mulig for å hold Bakhmut. I Bakhmut malte vi opp den ukrainske hæren, derav navnet på «Kjøttkverna i Bakhmut», sier Prigozjin.

Han la til at etter å ha forlatt Artemovsk, som russere omtaler Bakhmut vil Wagner-gruppen (PMC) dra til treningsleirer for å gjenopprette kampevnen, omskolere enheter.

– I tilfelle en trussel vil Wagner umiddelbart forsvare sitt hjemland, sier Prigozjin.

Tidligere sa Prigozjin at Wagner-enheter ville forbli i stillinger i Bakhmut til den 10. mai. Senere bekreftet han å overføre stillinger i Bakhmut til Akhmat-spesialstyrker fra lederen av Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov.

– Jeg takker Ramzan Akhmatovich (Kadyrovs mellomnavn) for at han har muligheten til å få alle nødvendige ressurser, skriver han via sin pressetjeneste på Telegram.

– Jeg vil nå ta kontakt med hans representanter og begynne å flytte stillinger umiddelbart.

Ifølge det ukrainske mediet Pravda har den tsjetsjenske lederen Kadyrov reagert med «skuffelse» på Wagner-kunngjøringen.

Han mener uenighetene reduserer motivasjonen for krigen i både den russiske hæren og den russiske befolkningen.

– Men jeg er dobbelt skuffet over at toppen i det russiske forsvarsdepartementet ikke har svart eller møtt Wagner-gruppen, sier Kadyrov.

mest lest