– Jeg er den eneste kandidaten som kan utfordre Trump

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. juni 2023 | 02:04

I natt lanserer tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie sitt presidentkandidatur.

Tirsdag kveld amerikansk tid lanserer den tidligere New Jersey-guvernøren sitt presidentkandidatur i New Hampshire.

– Jeg er den eneste kandidaten som kan utfordre Trump og fortelle sannheten. Alle andre republikanere tror de kan trå forsiktig rundt ham. Det gjør ikke jeg. Få meg på scenen og forbered popcornet ditt, skriver han på Twitter natt til onsdag norsk tid.

Republikaneren Christie (60) har posisjonert seg som den personen som er mest villig til å angripe både Trump, og guvernør Ron DeSantis fra Florida, som har vært på andreplass i nesten alle offentlige republikanske primærvalg i flere måneder.

I talen begynte Christie med en historie «der Amerika sto opp mot utenlandske diktatorer, blant annet under andre verdenskrig og den kalde krigen».

– Grunnen til at jeg er her i kveld er fordi dette er et av de øyeblikkene, sier han.

Nesten 30 minutter etter at han begynte å snakke, kom Christie med sin egen erklæring:

– Jeg kan ikke garantere deg suksess, men jeg kan garantere deg at du vil ikke ha noen tvil i tankene dine hvem jeg er og hva jeg står for, og om jeg fortjener det, sa han.

– Det er derfor jeg kom tilbake til Saint Anselm’s, og det er derfor jeg kom tilbake til Manchester, og det er derfor jeg kom tilbake til New Hampshire for å fortelle dere alle at jeg har tenkt å søke den republikanske nominasjonen til president i USA i 2024, sier Christie.

Christie har tidligere kalt Trump en taper og sagt at han krysset en linje med sine handlinger som førte til angrep Capitol 6. januar 2021, skriver The New York Times.

Og han har beskrevet seg selv som i stand til å kapre nominasjonen. – Jeg er Trump-alternativet, sa Christie nylig til The Daily Beast.

mest lest