Golfstater advarer Netflix mot å sende innhold som «er i strid med Islam»

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 7. september 2022 | 04:43

Saudi-Arabias medietilsyn og Golfrådet (GCC) reagerer på filmer fra strømmetjenesten som har homofilt innhold.

De truer Netflix med rettslige skritt om de ikke fjerner innhold som regnes som støtende i henhold til muslimske verdier, skriver BBC.

«Plattformen er kontaktet for å fjerne dette innholdet, inkludert innhold som er rettet mot barn,» heter det i uttalelsen.

Saudi-Arabia Qatar, Oman, Kuwat, Bahrain og De forente arabiske emirater, skriver videre at «de nødvendige rettslige stegene vil bli tatt», om ikke Netflix vil respektere islamsk lov.

Statlige medier i Saudi-Arabia har allerede beklaget overfor sine egne innbyggere det de oppfatter som promotering av homoseksualitet overfor barn gjennom TV-serier rettet mot de minste.

Les også: Jenta som døde i Somalia var sendt på «kulturrehabilitering»

I Saudi-Arabia er homoseksualitet noe som kan straffes med alt fra pisking til dødsstraff, alt etter hvor «alvorlig karakter» det er snakk om.

Den Saudiarabiske nyhetskanalen Al Ekhbariya, viste et klipp fra animasjonsserien Jurassic World: Camp Cretaceous, hvor to kvinnelige karakterer kysser, for å understreke hva de mener er mot islamske verdier.

Kanalen hadde sensurert ansiktene til de to tegneseriefigurene.

Også YouTube fikk en advarsel i forrige måned av saudiarabiske myndigheter for å vise reklamer som går mot islamske verdier.

Netflix har så langt ikke svart på direktivet fra golfstatene.

Abid Rajas søster gir ut bok om sitt tvangsekteskap – risikerer å bli totalt utstøtt av hele storfamilien

mest lest