Abid Rajas søster gir ut bok om sitt tvangsekteskap – risikerer å bli totalt utstøtt av hele storfamilien

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 6. september 2022 | 09:42

Abid Rajas søster, Abida Raja, gir ut bok tirsdag morgen. 

Boken vil handle om oppveksten og tvangsekteskapet hun var i helt til for noen år siden, skriver Nettavisen.

Den tidligere kultur- og likestillingsministeren forteller om søsterens tvangsgiftermål og opplevelser med barnevernet.

Abid Raja (V) Foto: Johan Malvik /Wikimedia Commons/Lisens

– Hun ble verken elsket som barn, og hun fikk heller ikke velge kjærligheten når hun forelsket seg i en gutt, fordi han var Shia-muslim, som vår familie ikke ville akseptere. Abida ble tvangsgiftet det året jeg var i barnevernet, og hun har levd hele sitt voksne liv frem til for noen år siden i et tvunget ekteskap, hvor hun holdt tvangselementet skjult for alle.

Les også: Fant undertøy i senga hun delte med forloveden – da tok nyhetsankeret sitt eget liv

Abid Raja forteller om mulige dramatiske konsekvenser for søsteren fra sin egen muslimske familie når hun nå avslører den tvang og overgrep som hun har blitt utsatt for. Raja vil imidlertid være der for søsteren sin.

– Abida har betalt ekstremt høy pris for å forelske seg, og hun risikerer nå ved å gi ut denne boken å bli totalt utstøtt av hele storfamilien. Abida og jeg har støttet hverandre fra vi var barn, og hun vil heller ikke stå alene nå når hun gir ut denne boken. Hun har min fulle støtte i å fortelle sin historie. Hun står ikke alene.

Abida Raja har levd med ulike sikkerhetstiltak i mange år, og boken «Frihetens øyeblikk», er skrevet av VG-journalist Håkon F. Høydal.

I bokas takkeord skriver Abida om motivasjonen for å skrive boka.

«Jeg ønsker å dele, fordi jeg vet at mange har levd liv som ligner mitt. Og fordi jeg vet at jenter fortsatt blir giftet bort til menn de ikke elsker».

Nei til normalisering av sminke for menn

mest lest