Video: Mann setter skapet på plass mot kvinnelige pro-palestinske demonstranter

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 7. september 2024 | 22:48

En video delt på X, som har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier, viser en mann konfrontere kvinnelige demonstranter under en pro-palestinsk protest i Storbritannia.

Videoen viser tydelig opprørt mann som uttrykker frustrasjon over demonstrantenes budskap og det han mener er demonstrantenes dobbeltmoral. Den er publisert ledsaget med kommentaren: «Endelig sier noen sannheten til de pro-palestinske demonstrantene».

I opptaket uttrykker mannen sin frustrasjon over protestene og anklager demonstrantene for å ha et forvrengt syn på konflikten, og hevder videre at konflikten i Midtøsten blir brukt som en unnskyldning for å fremme jødehat.

Dessuten anklager han pro-palestinske støttespillere å kaste seg på det han omtaler som en moteriktig trend.

– Se her, disse kvinnene her, dra til Gaza. Vil dere snakke i Gaza? Disse kvinnene, de kan ikke snakke i Gaza. Dette er en vits. Det har blitt mote. Dette tullet har blitt mote.

Videre kritiserer han det han mener er hykleri og uvitenhet blant demonstrantene ved å henvise til at konfliktene i Midtøsten ikke handler om Israel alene, men også om dypere problemer i regionen, inkludert interne stridigheter og hat mellom ulike grupper.

Han avviser også påstander om folkemord i Gaza, med henvisning til den økende befolkningen i området.

– Folkemord? Vi er de verste til å begå folkemord. Innbyggertallet har faen meg tredoblet seg de siste ti årene! Folkemord!?

Artikkelen fortsetter.

Videoen har vekket sterke reaksjoner på nettet, med noen som hyller mannens uttalelser for å være sannhet rett fra levra, mens andre fordømmer dem som provoserende, skarpe og misvisende.

Les også: Funnet levninger av gisler i Gaza – familier raser mot regjeringen

Pro-palestinske demonstrasjoner har blitt hyppigere i flere byer i Storbritannia, og det er tydelig at konflikten skaper dype skiller i samfunnet.

Debatten om ytringsfrihet, hatretorikk, islam og konfliktene i Midtøsten, samt spesielt de underliggende årsakene til krigen mellom Israel og Palestina, intensiveres stadig i en samfunnsdebatt preget av økte internasjonale spenninger.

mest lest