INP over sperregrensen på nok en måling

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. oktober 2023 | 09:49

Industri- og næringspartiet er over 4 prosent for tredje gang på meningsmålinger denne uken.

På oktobermålingen til Klassekampen og Nationen bryter Industri- og næringspartiet for første gang sperregrensen på 4 prosent.

På målingen er de klart større enn MDG og jevnstore med KrF, skriver Klassekampen.

Partileder Owe Ingemann Waltherzøe i INP sier til avisen at han ikke har planer om å låse seg fast til en blokk i politikken. Det er lite strategisk, mener han.

– Vi vil jobbe for sakene våre, ikke ideologi. Om vi slutter oss til den ene eller den andre siden, er det basert på hvilke saker vi får gjennomslag for, sier han.

I lokalvalget fikk partiet inn totalt 248 mandater i 116 av landets kommunestyrer.

– Jeg skulle gjerne ha sett alle de aviskommentatorene nå – kanskje særlig han i Aftenposten – som har spådd oss som en døgnflue og ment at vi ikke kom til å gjøre det særlig godt i kommunevalget, sier partilederen.

– Hvordan forklarer du framgangen?

– Jeg tror at det politiske landskapet i stor grad har glemt at det er noe som heter middelklasse, og en lavere middelklasse, i Norge. Jeg tror ikke de fattige i Norge er klare for å ta regningen for å få bedre vær om femti år. Jeg tror de føler at de må betale for mye for tiltakene man gjør for klimaendringene, sier Owe Ingemann Waltherzøe til Klassekampen.

– Vi blir innimellom kalt for klimafornektere, men det vi er kritisk til er tiltakene. Jeg sier ikke at Norge ikke skal delta, men vi kan delta på andre måter. Vi har tilsynelatende mange milliarder til symbolske klimatiltak, men jeg mener vi kan bruke pengene på teknologiutvikling som vil hjelpe mye mer, legger han til.

mest lest