Støre om Gaza-krigen: – Kan bli betydelig mye verre

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. november 2023 | 11:18

Statsminister Jonas Gahr Søre diskuterte tirsdag Gaza-krigen med ledere for flere norske bistandsorganisasjoner.

– Norge gjør det vi kan for å bidra sammen med et stort internasjonalt samfunn for å få til en våpenhvile, slik at det kan komme inn humanitær hjelp. Det er det akutte nå, sier Støre til NRK.

– Nå er det fire uker med intens bombing inne i Gaza siden det grufulle terrorangrepet mot israelske sivile 7. oktober. Vi presser på med det vi kan sammen med internasjonale partnere. Og så jobber vi med å stille humanitær hjelp tilgjengelig. Det var alvorlig i starten, men det er enda mer alvorlig etter fire uker når så mye ødeleggelse har skjedd. Faren for at det kan bli betydelig mye verre er veldig stor, sier han til kanalen.


Humanitær korridor

Israels militære, IDF, har etablert en humanitær korridor i Gaza som lar sivile flykte fra det nordlige til det sørlige Gaza. Det opplyser IDF-talsmann Avichay Adraee på X.

En sentral vei, Salah al Din Road, som går ned gjennom Gazastripen, vil være trygg for sivile å reise på fra klokken 10.00 til 14.00 tirsdag, heter det.

13. oktober begynte Israel å advare sivile i Gaza om angrep i den nordlige delen av området og be dem bevege seg sørover.

mest lest