Tidligere Obama-rådgiver stiller spørsmål ved Bidens kandidatur

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. november 2023 | 07:01

Joe Biden bør revurdere om han skal stille som president igjen.

Det sier tidligere Barack Obama-rådgiver og demokratisk toppstrateg David Axelrod søndag, nøyaktig ett år før det kommende presidentvalget i USA.

David Axelrod pekte på måling fra The New York Times og Siena College som viser den 80 år gamle presidenten bak Donald Trump i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada og Pennsylvania.

– Bare Joe Biden kan ta denne avgjørelsen. Hvis han fortsetter å stille, vil han bli nominert til Det demokratiske partiet, skriver Axelrod på X.

– Det han må avgjøre er om det er lurt; enten det er i HANS beste eller landets interesse?

Artikkelen fortsetter.

Undersøkelsen av 3662 registrerte velgere i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania og Wisconsin ble gjennomført mellom 22. oktober til 3. november. Feilmarginen for hver stat er mellom 4,4 og 4,8 prosentpoeng.

Biden er kun foran i Wisconsin, med 2 prosentpoeng, og faller til Trump i de fem andre statene med marginer på fire til 10 prosentpoeng blant registrerte velgere, ifølge meningsmålingen.

Arizona, Georgia, Nevada og Pennsylvania var fire av statene demokraten slo daværende president Donald Trump i 2020.

Axelrod, som er kjent for sitt arbeid med tidligere president Barack Obamas kampanjer i 2008 og 2012 og fungerte som seniorrådgiver i administrasjonen hans, sa om dataene: «Dette vil sende skjelvinger av tvil gjennom partiet – ikke «sengevæting.» men legitim bekymring.’

I 2019 sa Axelrod til The New Yorker, «Joe Biden ville kanskje være den sterkeste kandidaten, fordi han vil klare å ta velgere fra styrkeområdene til Trump.»

mest lest