Biden antydet at han bare stiller for å holde Trump ute av Det hvite hus

Avatar photo
Publisert 7. desember 2023 | 21:29

President Joe Biden sa tirsdag at han «ikke er sikker» på om han ville stilt til gjenvalg hvis ikke tidligere president Donald Trump også stilte.

Kommentaren kom under en pengeinnsamling i Boston.

– Hvis Trump ikke stilte, er jeg ikke sikker på at jeg ville stilt. Vi kan ikke la ham vinne, sa Biden.

Ingen TV-kameraer eller mikrofoner var tillatt på arrangementet, men journalister som reiste med presidenten har videreformidlet utspillet hans.

Under presidentkampanjen i 2020 kalte Biden seg selv en «overgangskandidat», selv om han aldri sa at han bare ville sitte i én periode.

De oppsiktsvekkende uttalelsene hans har vakt reaksjoner på nett.

– Jeg tror ikke Biden forstår selv hvor avslørende og alvorlig dette er, sier den venstreorienterte kommentatoren Kyle Kulinski.

Han opplever det som hyklersk at Det demokratiske partiet beskriver Donald Trump som en trussel mot demokratiet, samtidig som partiet selv presset gjennom Biden som sin presidentkandidat uten å ha en intern valgprosess for å finne en kandidat som partiets medlemmer faktisk ønsker.

– Noen bør også si til Biden at han trolig vil oppnå det stikk motsatte av det han ønsker, ved å stille som presidentkandidat. Biden ligger bak Trump med solide marginer på alle målinger. Hadde Det demokratiske partiet hadde valgt en annen kandidat, så ville Trumps sjanser vært mye lavere.

mest lest