Statsminister Støre ber oss om å «følge stjernene»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. desember 2023 | 13:22

På folkemunne er han kjent som «tåkefyrsten». Men etter hans siste adventshilsen spørs det om han ikke får flere kallenavn.

Det er i en hilsen lagt ut på regjeringen.no at statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre angivelig har et budskap til det norske folk.

Kjære alle sammen, 

Det står skrevet i stjernene.

Slik starter Støre, før han går over til å snakke om Betlehem. Der var det noen noen «vise menn» som brukte stjernene som «veiviser», forteller han oss.

Alle reiste etter stjernene på den tiden. Også sjøfolk på våre breddegrader. Ja, de var kanskje bedre enn de aller fleste til å navigere etter stjernene.

Og mer stjerner skal det bli.

Og dette er en tid med stjerner og pynt.

Mange pynter boliger med alt som kan tenkes blinke i mørket, vi rammer inn balkonger, vinduer og dører med lys: Her bor jeg!

Og gjerne med den største stjernen midt i vinduet og julestjerne på bordet. Og alt det mens avisene nå på slutten av året skal kåre årets unge ledestjerner, TVen viser ‘Reisen til julestjernen’ og andre kjære julefilmer, og idretten peker ut sesongens nye stjerner.

Støre prater i vei.

Gode venner,

Jeg vil ønske dere en riktig god jul når den tiden kommer. Og en forventningsfull og fin adventstid nå i desember.

(…) Og så, igjen, mer stjerner,

Vi kan alle være til støtte og hjelp for noen som trenger det. Så se deg rundt. La noen se deg. Og om du kan, følg stjernene. 

Som en leser skriver til iNyheter: «Se denne videoen fra statsministerens kontor, kanskje det bare er meg, men dette er det verste jeg har sett.»

Ikke vet vi.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

iNyheter: Et sted for de «hjemløse» i dette land?

mest lest