Tucker Carlson: Hva skjedde egentlig 6. januar?

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. januar 2024 | 06:38

Det republikanske kongressmedlemmet Clay Higgins fra delstaten Louisiana deltok i et intervju med Tucker Carlson for å diskutere hendelsene da demonstranter stormet kongressbygningen 6. januar 2021.

Ifølge Tucker Carlson opplyser Higgins, en tidligere politibetjent, den mest opplyste redegjørelsen for hva som faktisk skjedde 6. januar 2021.

I 2022 ba Higgins FBI om informasjon om konfidensielle menneskelige kilder (CHS) som var kledd som Trump-tilhengere og var infiltrert blant demonstrantene den 6. januar.

FBI-direktør Chris Wray unnlot å gi et klart svar og informerte Higgins om at FBIs konfidensielle menneskelige kilder ikke initierte eller orkestrerte hendelsene den 6. januar.

I samtalen med Tucker delte Higgins informasjon om at regjeringsansatte, inkludert føderale og militære personer, lokket Trump-tilhengere inn i den amerikanske kongressen.

Higgins uttalte angående føderale agenter: «De prøvde på en måte å teste stemningen for å se hvem blant den gruppen som ville begynne å erkjenne, ‘Kanskje vi burde gjøre det, kanskje vi burde planlegge en okkupasjon.'»

Han påpekte også at på innsiden av kongressen hadde FBI-ressurser kledd som Trump-tilhengere kjennskap til veiene rundt før dørene åpnet. «Ellers, hvordan skulle man kunne navigere i Capitol?» spurte Higgins.

«Du har vært der mange ganger, du trenger en guide,» forklarte Higgins, og påpekte at det er et labyrintisk interiør i kongressen. Dermed ville det være umulig for amerikanere, særlig de som ikke har besøkt bygningen tidligere, å komme inn gjennom en tilfeldig dør, for deretter å finne veien direkte til Representantenes hus eller til Senatet.

Higgins anslår at minst 200 FBI-ressurser opererte blant mengden av Trump-tilhengere ved kongressen 6. januar.

mest lest