Advarer mot «farlige» forslag i FNs klimarapport

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. april 2023 | 14:21

Et nylig notat sendt til alle republikanske medlemmer av kongressen i USA oppfordrer lovgivere til å avvise FNs «alarmerende rapport» om klimaendringer.

FNs generalsekretær António Guterres oppfordret nylig rike land til å øke målet om netto nullutslipp fra 2050 til 2040. Men et notat sendt av Competitive Enterprise Institute tilbød republikanerne talepunkter for å motbevise både FNs funn og Biden-administrasjonens press for å akselerere overgangen til fornybar energi.

«I kjølvannet av den siste alarmistiske rapporten fra FN om utslipp og klimaendringer, ønsket jeg å trekke oppmerksomheten til tre nye utviklinger og realiteter som du bør være oppmerksom på når debatten om klima fortsetter,» heter det i notatet, ifølge Fox News.

Notatet startet med å plukke fra hverandre ulike påstander fra de som advarer om at global oppvarming vil føre til katastrofale endringer i menneske- og dyreliv. For eksempel bemerket det en kortsiktig projeksjon av National Oceanic and Atmospheric Administration som antyder at globale temperaturer toppet nesten et tiår siden i 2015.

«Til tross for denne virkeligheten, blir vi fortalt hver dag at hvert utslipp varmer planeten. Det er tydeligvis ikke tilfelle. Vi bør ikke tankeløst og hensynsløst fortsette med farlige og dyre utslippskutt før dette paradokset er løst», heter det i notatet.

Det påpekte deretter at en fersk rapport fra Energy Information Administration som sa at Biden-administrasjonen allerede vil falle godt under målet om å oppnå netto nullutslipp innen 2050.

«Både elektrisitetsbransjen og Biden-administrasjonen har nå innrømmet at kutting av nettoutslippene til null innen 2050 (‘netto null innen 2050’) ikke skjer,» skisserte notatet.

Til slutt viste notatet ulike dommedagsspådommer knyttet til klimaendringer tilbake til 1967 som aldri ble oppfylt.

«Disse tre punktene stiller spørsmål ved klokskapen i ethvert hastverk med å dømme klimaet og / eller demonteringen av energinettet vårt,» hevdet notatet til lovgiveren.

Republikanerne i Representantenes hus, bevæpnet med et nytt, knapt flertall, er allerede i ferd med å kaste seg over Bidens agenda for ren energi. President Bidens Inflation Reduction Act på 1,2 billioner dollar, vedtatt i fjor, ble hyllet av tilhengere som den største klimainvesteringen i historien.

Guterres har samme syn, og kom i mars med en alvorlig advarsel om klimaendringer.

– Vår verden trenger klimahandling på alle fronter – alt, overalt, alt på en gang, sa han.

Klimapropaganda: Dagbladet ute med ny villedende skremselsartikkel

mest lest