– Tilstanden er stabil

Avatar photo
Publisert 8. mai 2023 | 13:12

Kong Harald (86) er innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon som trenger behandling.

Kongehuset forteller i en pressemelding mandag at tilstanden er stabil:

– Hans Majestet Kongen er sykmeldt og er innlagt på Rikshospitalet. Kongen har fått påvist en infeksjon som må behandles, og vil derfor bli værende på sykehus noen dager. Tilstanden er stabil, skriver de.

Kongen vil etter planen bli værende på sykehuset i noen dager.

Etter innleggelsen har Kongehuset sendt ut en pressemelding om at kongeparet skal på offisielt besøkt til Danmark i midten av juni.

Ifølge VG er et område ved akuttinngangen til Rikshospitalet blitt sperret av. Like før klokken 09.30 ankom det en ambulanse og en sort Volvo.

Les også: #TradWife: Disse kvinnene nekter å leve etter feministenes ideal

Kongen skulle i dag markere frigjøringsdagen og den nasjonale veterandagen på Akershus festning. Dette er nå avlyst bekrefter kommunikasjonssjef på slottet Guri Varpe til NTB.

– Det blir kronprinsen som gjennomfører denne markeringen, sier Varpe.

Kong Harald har vært innlagt på Rikshospitalet flere ganger de siste årene. Sist gang var i desember i fjor, også da med en infeksjon.

Kongen har sin egen lege på Rikshospitalet. Han heter Bjørn Bendz.

Har hatt flere helseplager

Kong Harald ble operert i 2021 for en skadd sene over høyre kne. Denne operasjonen var vellykket, og kongen ble i etterkant erklært å være i fin form, ifølge Kongehuset.

I oktober 2020 fikk Kongen operert inn en ny biologisk hjerteklaff, og var sykmeldt ut måneden. Operasjonen var vellykket.

Kongen fikk satt inn en kunstig hjerteklaff for første gang i 2005. Det er ikke uvanlig at disse må byttes, ettersom slike hjerteklaffer har en levetid på mellom 10 og 15 år.

I desember 2003 fikk Kongen påvist kreft i urinblæren. Samme år ble kreftsvulsten fjernet i det legene beskrev som en svært vellykket operasjon.

mest lest