Tidligere Rødt-politiker setter Mímir Kristjánsson på plass etter kritikk mot vestkantforeldre

Avatar photo
Publisert 8. mai 2024 | 22:35

Onsdag rettet Rødt-politiker Mímir Kristjánsson kraftig kritikk mot foreldre på vestkanten, som ifølge ham «driver forskjellsspiralen i Oslo-fotballen» og legger beslag på nesten alt av fotballressurser i byen.

Kristjánsson irriterer seg over «den ekstreme konkurransementaliteten» som han mener har vokst frem i vest. Det er dette som skaper forskjeller i fotballen i hovedstaden, ifølge ham.

– Det er jaget fra foreldrene som driver hele forskjellsspiralen i fotballen, velstående pappaer som ikke bare godtar at sønnen koser seg med fotball, men også krever at han skal være et eller annet slags supertalent, uttaler Kristjánsson til VG.

Utspillene hans kommer etter at VG publiserte en oversikt som viser at blant Norges fem A-landslag og U-landslag, har 18 spillere sin bakgrunn fra klubber i Oslo fotballkrets, men ingen av de kommer fra de åtte fattigste bydelene.

Rødt-politikeren mener ressurssterke foreldre som bruker mye penger på barnas fotballinteresse er med å «undergrave hele den norske idrettsmodellen».

– Foreldrene er jo bare interessert i at deres unger skal være de beste, ikke at Norge skal bli best mulig. Det er veldig egosentrisk, mener Kristjánsson, og kommer med en klar beskjed til vestkantforeldre:

– De må skjerpe seg!

Les også: Dagens mediekritikk: VGs uærlige forklaring av skjevhetene i barneidretten

Nå får han kritikk fra, Eivor Evenrud, tidligere Rødt-politiker som nå er medlem i Arbeiderpartiet. I et Facebook-innlegg publisert onsdag kveld skriver hun at Mímir «bommer milevis på mål» med sine utspill om vestkantforeldre.

Det er ingen grunn til å be foreldre på vestkanten skjerpe seg. Det er jo ikke sånn at de «betaler seg ut» av alt på Oslos vestkant, skriver hun, og legger til:

– Foreldre på vestkanten stiller på dugnad, er trenere, organiserer masse aktiviteter, sitter hallvakt og bidrar med enormt mye frivillighet i idretten.

Evenrud mener dette ikke bare gjelder innen fotball, men i all idrett.

Foreldre på vestkanten stiller opp samma om det er korps, ski, turn, all-idrett eller annet. Det skal vi være glade for! skriver hun.

mest lest