Vil på Stortinget

Avatar photo
Publisert 8. mai 2024 | 19:21

Unge Høyre-leder Ola Svenneby (27) sier til VG at han vil på Stortinget. Men han har sterke folk på Oslo-benken å kjempe mot.

Ungdomspolitikeren var med å sikre Unge Høyre sitt beste resultat i skolevalget på ti år, samtidig som de ble størst av alle ungdomspartiene.

Nå sier Svenneby at han ikke bare vil være listefyll, og sikter til at det trengs fornyelse i partiet.

– Høyre har alltid gitt unge folk muligheter, så jeg håper jeg også kan få sjansen, sier han.

Les også: Svenneby vil forby TikTok i Norge

Les også: Svenneby vil få med Høyre på å legalisere hasj

Les også: Svenneby vil ha full innvandringsstopp

27-åringen mener Høyres største utfordring akkurat nå er at når man har vært et stort parti lenge, noe som kan gjøre at man vil sitte helt stille for å beholde velgere.

– Det dummeste et stort parti kan gjøre er å begynne å tenke på hva som er strategisk riktig. Jeg tror først og fremst partier blir store fordi folk har tillit til at de skal gjøre det rette, sier han til VG.

Svenneby kommer fra Våler i Hedmark, men stiller til Stortinget fra Oslo. Der er det fem sterke navn han må kjempe mot for å komme inn på Stortinget:

Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide, tidligere utviklingsminister og digitaliseringsminister Nikolai Astrup, leder i Oslo Høyre Mudassar Kapur, tidligere leder av Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde, og Mathilde Tybring-Gjedde, medlem av Stortingets energi- og miljøkomité.

mest lest