Megaviralt: Tucker Carlsons første sending sett 100 millioner ganger

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 8. juni 2023 | 15:21

Og det etter kun 36 timer.

Fox News varslet onsdag Tucker Carlsons advokater om at Carlson skal ha brutt kontrakten med TV-kanalen i det han lanserte sitt eget Twitter-show. Og med tanke på antalle seere Carlson har fått, har de kanskje grunn til å være nervøse.

Tucker Carlson. Skjermbilde Twitter

I gjennomsnitt hadde Carlson 3,6 millioner seerer på sine Fox News-sendinger – og da hadde han kanalens mest sette program. Men på Twitter har han allerede hele 100 millioner seere etter under to døgn. Fox News har mistet 40 prosent av sine seere siden de ga Carlson fyken.

I den ti minutter lange monologen retter Carlson en rekke angrep på de etablerte mediene for å fare med løgn. Han mener blant annet at sprengningen av Kakhova-dammen må ha vært gjort av Ukraina, da det ikke gir mening for Russland å gjøre det. Store deler av flommen rammet områder russiske styrker okkuperer sør for Dnieper-elven. Han viser til at mediene og myndigheten i USA først også pekte på Russland når det gjaldt Nord Stream, men at dette nå peker utvetydig på Ukraina.

Mot slutten tar Carlson opp påstandene fra en tidligere etterretningsoffiser om at amerikanske myndigheter sitter på farkoster og legemer med ikke-jordiske opphav og kritiserer mediene for å ikke skrive om det.

«Det er klart at han sier sannheten,» hevder Carlson om etterretningsoffiseren som har stått fram med de oppsiktsvekkende påstandene. «Med andre, UFOer er faktisk reelle, og tilsynelatende er også utenomjordisk liv det. Nå vet vi det,» konkluderer Carlson.

«I et normalt land ville slike nyheter vært en «bombe», tusenårets historie, men ikke i vårt land,» sier Tucker og legger ut om den manglende mediedekningen oberst David Grusch (36) sine påstander.

Les også: Hevder USA skjuler UFO-bevis: – Vi er ikke alene – det er et globalt fenomen

De enorme seertallene på Twitter blir lagt merke til. Matt Walsh, mannen bak dokumentaren «What is a Woman?» peker på deres egen suksess med over 175 millioner visninger på noen dager.

Og tallene er faktisk enda høyere, hevder Elon Musk.

Carlson ble tatt av luften og gitt «sparken» i april, men er bundet av en kontrakt med Fox News som gjør at han ikke kan signere med andre kanaler. Spørsmålet er om Twitter er en slik kanal, selv om Elon Musk har sagt at det ikke foreligger noen avtale mellom Carslon og Twitter. Han bruker simpelthen en åpen plattform.

mest lest