Flere Märtha-samarbeid kan ryke: – Jeg ville vært dum om jeg avviste skolemedisin

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. september 2022 | 08:47

Også Norsk Revmatikerforbund vil nå vurdere om de skal avbryte samarbeidet med prinsesse Märtha Louise.

Generalsekretær Bo Gleditsch i Norsk Revmatikerforbund, sier forbundet baserer seg på legevitenskapen, og at det har blitt en utfordring for forbundets integritet å ha prinsesse Märtha Louise som beskytter. Norsk Revmatikerforbund vil nå vurdere om de skal avbryte samarbeidet med prinsessen, eller ikke be om forlengelse av beskytterskapet, skriver NRK.

– Vi valgte å be om forlengelse av beskytterskapet for noen år siden. Allerede da var dette oppe til diskusjon, men den gangen mente man nok at fordelen var større enn ulempen. Det mener vi ikke nødvendigvis i dag, fordi dette har fått forgreininger, sier Gleditsch.

Verrett, har blant annet sagt at han kan hjelpe folk med å bli friske så sant de åpner opp for det selv, og at han med sine sjamanteknikker kan «rense kroppen» for oppsamlet gift.

Les også: Durek Verrett om anklagene: – Jeg bryr meg ikke

Muskelsyke
Leder for Foreningen for Muskelsyke, Patricia Melson, sier til  Dagbladet at de vurderer å trekke sammarbeidet med prinsesse Märtha Louise.

– Noen av utspillene til Durek Verret er uholdbare, sier hun.

Epilepsiforbund
Før Epilepsiforbundet brøt med prinsesse Märtha Louise i 2020, hadde de allerede i 2019 kritisert Durek Verrett offentlig og advart mot de alternative behandlingsmetodene han fremmet, ifølge NRK.

– Som pasientorganisasjon er vi opptatt av å jobbe tett med fagfolk og fremme det som er vitenskapelig bevist. Det Durek Verrett formidler, er mot vår etikk, sier forbundsleder Bente Nordahl Langsø i Norsk Epilepsiforbund til NRK.

Prinsesse Märtha Louise hadde i flere år vært Epilepsiforbundets beskytter.

Durek Verrett sier han aldri har motsatt seg skolemedisin

Verrett, sier i en e-post til VG at han ville vært dum om han avviste skolemedisin, siden han har blitt reddet av den. Verrett gikk til dialyse i åtte år før han fikk transplantert en frisk nyre.

Han sier pressen har vridd og vendt på hva han sier.

Verrett hevder at det i USA er tettere kontakt mellom alternativ medisin og skolemedisin enn hva han har opplevd at det er i Norge.

Kong Harald om Durek: – Det er kulturkollisjon vi merker nå

mest lest