Kniv- og skyteepisoder i Oslo: Løp i skolegård med machete og revolver

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. september 2022 | 11:45

Kniv- og skyteepisoder i Oslo.

14. juni, løper to 18-åringer rundt i skolegården på Hellerud videregående skole med en revolver, en machetekniv og to foldekniver.

Arnfinn Stautland, som er rektor ved Hellerud videregående skole, sier til VG at to ungdommer som ikke er elever ved skolen kom løpende gjennom skolegården, med et våpen i handa. Han sier det var en skremmende opplevelse både for elever og ansatte.

Denne hendelsen er bare en av mange svært alvorlige episoder som involverer ulike våpen og unge menn på Oslo øst i år.

Torsdag bestemte politiet i Oslo å sette inn ekstra patruljer i sentrum.

– Slåsskamper, knivstikkinger og skuddvekslinger gjør at mange lurer på om det nå er trygt i Oslo, skriver politiet på Facebook.

Over flere år har politiet tatt stadig flere unge som går med kniv. I alt har Oslo-politiet tvitret om knivepisoder 28 ganger siden juni, skriver Aftenposten.

En utfordring i Oslo er «særdeles aktive» unge lovbrytere. I 2021 fantes det 194 slike, ifølge en rapport fra Oslo kommune og Oslo politidistrikt.

Sarah Gaulin, daglig leder i LIM (Likestilling Integrering Mangfold), og leder i Søndre Nordstrand Arbeiderparti, sier til VG at hun kjenner godt til kniv-utfordringene øst i Oslo, og hun reagerer på at det gjøres så lite med den alvorlige situasjonen.

Oslo-politiet har satt inn ekstra patruljer: – Den siste tiden har det vært flere alvorlige hendelser

mest lest