Kadyrov foreslår å utsette presidentvalg, eller bare én kandidat – Putin

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. oktober 2023 | 11:59

Lederen i Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, foreslår å avlyse presidentvalget i Russland neste år.

Kadyrovs begrunnelse er at «så lenge den spesielle militæroperasjonen pågår, er det ingen annen person som kan forsvare landet vårt», med henvisning til Vladimir Putin, skriver Reuters.

Og hvis et valg finner sted, mener den tsjetsjenske lederen at det bør holdes med bare én kandidat – det vil si Putin.

Putin har selv ikke sagt noe om han vil stille opp igjen. Han venter med å komme med den kunngjøringen til det russiske parlamentet utlyser et valg, som ifølge loven er i desember.

Rekordantall angrep
Det siste døgnet har det vært et rekordantall angrep mot ukrainske stillinger. Ifølge ukrainske styrker har de registrert 774 russiske angrep på frontlinjen i Kharkiv og Luhansk oblast.

Den ukrainske byen Kherson har blitt angrepet gjentatte ganger i natt av russiske styrker, opplyser byens militæradministrasjon på Telegram.

Ukraina: Russland utplasserer «alle tilgjengelige» reserver ved Bakhmut

Russland setter inn reservestyrker nord for Bakhmut i et forsøk på å avskrekke Ukrainas fremadskridende motoffensiv i Donetsk. Dette sier talsmannen for de ukrainske væpnede styrkene, Ilia Yevlash, ifølge det amerikansk-finansierte mediet Radio Free Europe.

– Akkurat nå pågår intense kampaksjoner.

– Fienden fortsetter å utplassere motangrepsenheter i denne retningen for å hindre oss i å fremme vår offensiv. De bruker alle tilgjengelige styrker og reserver fordi de forstår at tapet av denne flanken kan få mange ulike konsekvenser for dem, sier talsmannen.

mest lest