Mener Demokratene har feilvurdert: – Vi hørte ikke på velgerne i dette valget

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. november 2022 | 04:29

Hilary Rosen, en mangeårig demokratisk konsulent mener at hennes parti har feilvurdert stemningen til velgerne.

– Jeg er en lojal demokrat, men jeg er ikke fornøyd. Jeg tror vi ikke hørte på velgerne i dette valget. Og jeg tror vi kommer til å ha en dårlig natt, sier Rosen til CNNs Dana Bash.

– Velgerne forteller om og om igjen at de bryr seg mest om økonomien, så lytt til dem. Slutt å snakke om at «demokratiet står på spill,» legger hun til.

Demokratene avslutter sin mellomvalg-valgkamp mandag med marerittscenarioet de alltid fryktet – med republikanere som har fokus på Joe Bidens slitne presidentskap og manglende evne til å temme inflasjonen.

USA opplever den høyeste økning i levekostnader på 40 år. Bidens håp om en rask oppgang neste år er overskygget av økende frykt for en lavkonjunktur.

Demokratene risikerer å miste kontrollen over Representantenes hus, og republikanerne håper i økende grad et flertall i Senatet som vil etterlate Biden under «beleiring» når han begynner sitt gjenvalgsforsøk, og med ekspresident Donald Trump tilsynelatende satt til å kunngjøre sin egen kampanje for en retur til Det hvite hus i løpet av dager.

Les også: Mellomvalget i USA: Tallene er skremmende for Demokratene – bunnen faller ut

Ifølge CNN har førti millioner amerikanere allerede stemt. Og usikkerheten bakt inn i moderne meningsmålinger betyr at ingen kan være sikre på at en rød bølge kommer. Demokratene kan fortsatt klamre seg til Senatet selv om Representantenes hus faller.

Stater som demokratene forsvarer, gir et klart bilde av GOP-momentum. Republikanerne mener de tar tak i problemet velgerne bryr seg mest om.

– Det er her demokratene er: De er inflasjonsfornektere, de er kriminalitetsfornektere, de er utdanningsfornektere, sa Ronna McDaniel, leder for Republikanernes nasjonalkomité, til CNN.

Hilary Rosen (64) er tidligere leder av «Recording Industry Association of America» (RIAA). Hun var spaltist for The Washington Post, ble den første Washington-redaktøren og politiske direktøren for The Huffington Post, og har gitt politiske kommentarer for CNN, CNBC og MSNBC.

Musk anbefaler amerikanere å stemme republikansk

 

mest lest