I Norge var det motsatt. Her var temperatur 1,7 C under normalen. Men for verden som helhet, er estimatet for den «globale» temperaturen at det var den varmest oktober mnd siden slutten av 1800-tallet.
Også året 2023 som helhet blir varm.
«Vi kan si med nær sikkerhet at 2023 vil bli det varmeste året som er registrert, og er for øyeblikket 1,43C over det førindustrielle gjennomsnittet,» sier Samantha Burgess, nestleder for Copernicus Climate Change Service.
#Copernicus for #ClimateChange awareness
— Copernicus EU (@CopernicusEU) November 6, 2023
2023 is on track to be the hottest year on record
The latest article from our #CopernicusClimate Change Service discusses the implications of these record temperatures for #OurPlanet
Read more 🔗 https://t.co/8uBtDWHPdE pic.twitter.com/fZ7TDmRJdp
Copernicus-forskerne fant ut at forrige måned var den varmeste oktober som er registrert på verdensbasis, med temperaturer 1,7 C over det de ble antatt å ha vært i gjennomsnittlig oktober på slutten av 1800-tallet, skriver The Guardian.
Temperaturen var 0,4 grader høyere enn forrige oktoberrekord, som er fra 2019.
Hovedforklaringen på de høye temperaturene antas av Copernicus å være menneskeskapte globale oppvarmingen, i kombinasjon med værfenomenet El Niño.
Det er også foreslått at andre faktorer kan spille inn, blant dem et undersjøisk vulkanutbrudd i Stillehavet og redusert partikkelforurensing, skriver Aftenposten.
Også havtemperaturene er angivelig høye i 2023, skriver Copernicus.