Derfor mister kvinner lysten på en viss type menn

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 8. desember 2022 | 11:26

Er mannen din som et barn? Venter han på at du ordner opp og tar ansvar hjemme? Kanskje du er en sammen med en «mannebaby».

Forskere beskriver fenomenet som en «utvisking av rollene mellom en partner og et barn» – og har ifølge en internasjonal studie publisert i Archives of Sexual Behavior klare konsekvenser, skriver Illustrert Vitenskap.

Hvis kvinnen oppfatter partnere sin som et «barn», mister hun også lysten til å ha sex med ham.

Studiene inkluderte svar fra over 1000 kvinner spredd over en rekke land. Alle bodde sammen med en mannlig partner og hadde minst ett barn under tolv år sammen.

De fleste kvinnene som følte at de gfjorde mest hjemme, oppfattet partneren sin som «avhengig» av hjelp – en følelse som angivelig kan sammenliknes med det kvinnen føler overfor barnet sitt.

Følelsen av å ha en «avhengig partner» hang sammen med lavere seksuell lyst hos kvinnen.

Å ha en morsfølelse for partneren sin, reduserer sex-lysten.

Studien så bare på forhold mellom en mann og en kvinne. Det er derfor usikkert om dynamikken oppstår i samme omfang i forhold mellom personer av samme kjønn.

Et annet spørsmål er hva som skjer med mannens sex-lyst når han er så passiv. Ei heller sier studien om det påvirker sex-lysten om det er kvinnen som er «barnet» i forholdet.

Kan kvinner og menn være venner?

mest lest