Medvedev: Sammenstøt mellom Russland og NATO har ikke vært nærmere siden Cubakrisen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. desember 2023 | 12:20

Et direkte sammenstøt mellom Russland og NATO har ikke vært nærmere siden Cubakrisen.

Det skriver den tidligere russiske presidenten og statsministeren og nåværende nestlederen i Russlands nasjonale sikkerhetsråd, Dmitrij Medvedev i et innlegg på Telegram.

Medvedev kritiserer også USAs president Joe Bidens ønske om å støtte Ukraina økonomisk, og refererer til Ukraina som «et lite land på randen av kollaps».

Han mener det pågår en «primitiv utpressing av den amerikanske kongressen».

– Gi penger til fyren vår (sett inn ønsket etternavn), ellers må vi starte en krig med russerne. Dette sa forskjellige amerikanske presidenter til forskjellige tider og presset dollar fra lovgiverne sine, sier Medvedev.

Spørsmålet i dag er annerledes, mener den tidligere presidenten, og lister opp:

1. Aldri har de presset ut så mye penger for en mindre stat som er i ferd med å kollapse.

2. Aldri før har de så offensivt og uhøflig hentet ut midler til et land som har en åpenbar korrupsjon knyttet til den nåværende presidenten i USA og hans familiemedlemmer.

3. Aldri siden Cubakrisen har trusselen om et direkte sammenstøt mellom Russland og NATO som fører til den tredje verdenskrig vært så reell.

– Dette representerer et nytt fenomen i den amerikanske politiske samtalen, skapt av Joe, Hunter og Partners. De står overfor muligheten for riksrett (selv om det er usannsynlig) og risikoen for å tape valget (noe som er svært sannsynlig). Derfor ser vi en urovekkende økning i utpressing, kontinuerlig hysteri og ville antydninger rettet mot oss, skriver Medvedev, og legger til:

– Regjeringen og deres skremte «fosterbarn» vil naturligvis motta midlene. Ikke umiddelbart, men ved nyttår. De fortsetter virksomheten midt under krigen for enhver kostnad. Det vil føre til nye strømmer av blod, og Biden-familien og hele deres Bandera- jævelen er ansvarlige for dette.

mest lest