Har funnet «løse deler» på flere Boeing-fly

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. januar 2024 | 06:03

Både Alaska Airlines og United Airlines opplyser at de hadde funnet «løse deler» på flere av deres Boeing 737 Max 9-fly.

På mandag bekreftet United at de hadde funnet løse bolter på et ubestemt antall av deres 737 Max 9-fly mens selskapet utfører inspeksjoner som er pålagt av FAA etter hendelsen på fredag, skriver CNN.

Fredag kveld måtte et Alaska Airlines-fly nødlande i delstaten Oregon etter at et vindu og en del av flyskroget ble revet ut mens flyet var i luften, verken passasjerer eller besetningsmedlemmer kom til skade i den dramatiske hendelsen.

Panelet som løsnet og skapte et betydelig hull i flyet, ble benyttet for å forsegle en nødutgang som ikke var i bruk. Det er på en tilsvarende forseglingsdør at United Airlines også har oppdaget løse bolter.

«Siden vi startet foreløpige inspeksjoner på lørdag, har vi funnet tilfeller som ser ut til å være relatert til installasjonsproblemer i dørpluggen – for eksempel bolter som trengte ekstra tilstramming,» sa United i en uttalelse.

Nyheten om United ble først rapportert av bransjebladet The Air Current.

Alaska Airlines utstedte en uttalelse senere på mandag og sa at teknikere som forberedte seg på å gjennomføre inspeksjoner, hadde sett «noen løse deler som var synlige på noen fly.»

Den formelle inspeksjonsprosessen for Alaska Airlines har ennå ikke startet, da de venter på endelig dokumentasjon fra Boeing og Federal Aviation Administration, heter det i uttalelsen.

Flyet i hendelsen på fredag, hadde vært i operativ tjeneste i rundt tre måneder og gjennomført omtrent 150 flyginger siden oktober 2023, basert på informasjon fra FlightAware og registre fra Federal Aviation Administration (FAA).

Flere flyselskap har satt denne type fly på bakken etter hendelsen.

mest lest