Sier opp alle ansatte ved Andreas Hus

Avatar photo
Publisert 9. februar 2023 | 15:20

– Årsaken er at vi er tomme for penger, og vi får ikke nye tilskudd. Derfor har alle ansatte blitt oppsagt, sier styreleder Ansgar Gabrielsen i Foreningen for barnepalliasjon.

Daglig leder Børre Nedrejord Rakstang sier til NRK at det har vert en emosjonell dag. Rakstang har visst at dette har vært et potensielt utfall for Andreas Hus helt siden det i oktober i fjor kom frem at penger de fikk for å ivareta døende barn har blitt brukt på designermøbler, TV-reklame og PR-konsulenter.

– Det var uunngåelig at det gikk som det gikk. Jeg har full forståelse for at det var slik det måtte bli, men det er litt rart også, seier Rakstad til NRK.

Videre forteller han at de ansatte har vært forberedt på at dette kunne skje. Rakstad sier at de ansatte tok imot beskjeden med fatning, men at det likevel er emosjonelt.

Knusande rapport

Styret har vedtatt at foreningen skal selge en leiligheit de eier i Kristiansand sentrum.

I januar offentliggjorde Helsedirektoratet en rapport som viser en rekke kritikkverdige funn knyttet til organisasjonens pengebruk.

Direktoratet har sagt at foreningen må tilbakebetale et tosifret millionbeløp. De stopper også all framtidig finansiering av barnehospicet Andreas Hus.

20. januar avsluttet foreningen for barnepalliasjon arbeidsforholdet til generalsekretær Natasha Pedersen.

Bytter navn

Ifølge Ansgar Gabrielsen vil oppsigelsene koste mellom fire og fem millioner kroner.

Det blir også jobbet med å finne ut hva det splitter nye bygget som står klart kan brukes til.

– Vi har et fantastisk bygg med fantastisk utstyr. Vi vet jo også at det er mange barn og familier som har behov for slike fasiliteter, sier styrelederen.

Les også: Skulle ivareta døende barn: Har brukt penger på designermøbler, TV-reklame og PR-konsulenter

Han forteller at de er i dialog med Kristiansand kommune for å finne ut hvordan bygget kan nyttes til formålet som var tenkt.

Det er også klart at navnet på bygget skal byttes. Andreas Hus ble oppkalt etter tidligere generalsekretær Natasha Pedersens datter.

Ifølge Gabrielsen er det Pedersens ønske at navnet byttes.

To av varslerne har anmeldt psykiater Finn Skårderud til politiet

mest lest