Rasende Macron uttaler seg over påstandene om at hans kone ble født som mann

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. mars 2024 | 12:32

For første gang har Frankrikes president, Emmanuel Macron, tatt offentlig avstand fra påstandene om at hans kone ble født som en mann – og hevdet at ryktene var «falske og fabrikkerte».

Ifølge Daily Mail uttrykte Macron (47) sinne og frustrasjon over den vedvarende spekulasjonen om sin 70 år gamle kone, Brigitte, som han inngikk ekteskap med i 2007.

– Det verste er den falske informasjonen og fabrikkerte scenariene, sa Macron. «Til slutt begynner folk å tro på dem og forstyrre deg, selv privat.»

Kommentarene fra den franske presidenten kommer under en tale på kvinnedagen fredag, etter å ha innført garanti for retten til abort i Frankrikes grunnlov.

Han uttalte at transgender-anklagene mot fru Macron var representative for de kvinnehatske angrepene kvinner må stå imot daglig på nettet.

To kvinner som påsto at førstedamen ble født som mann, ble straffet med ‘symbolske bøter’, som ble redusert etter anke i juni i fjor, ifølge den britiske avisen.

På sin side påsto begge at de ble utsatt for autoritær press, da medlemmer av den «ultra beskyttede» eliten i Paris forsøkte å dysse ned saken.

mest lest