X-video kommer til smart-TV

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 9. mars 2024 | 22:41


Elon Musk annonserer at lange videoer fra det sosiale nettverket 𝕏 snart vil være tilgjengelige på smart-TVer.

Det bekrefter Elon Musk selv på X, tidligere Twitter.

– Kommer snart, sier X-eieren.

Artikkelen fortsetter.

I oktober lanserte X en første versjon av video- og lydkallfunksjoner for utvalgte brukere, i tråd med Musk’s visjon om å gjøre plattformen om til en omfattende superapp.

Som svar på en brukers spørsmål på X, antydet Musk til den kommende tilgjengeligheten av lange videoer direkte på smarte TV-er. Endringen signaliserer plattformens utvidelse til det som spekuleres å være en multimedia innholdsdistribusjonskanal.

Det har vært antydet at den kommende appen kan ligne på Google’s YouTube TV-app. Videre har det vært hintet om at Musks ambisjon er å utfordre dominansen til YouTube i den digitale videosfæren.

I sitt streben etter å bli en «video-først plattform,» har X dyrket partnerskap med kjente personligheter som tidligere Fox-kommentator Tucker Carlson og tidligere CNN-anker Don Lemon.

Les også: Musk gjeninnfører forbud på X mot «miskjønning» – får kritikk fra konservative

Tiltaket møter ros blant X-brukere.

– Glad for å se at X konkurrerer direkte med YouTube. X’s største salgsargument vil være det faktum at det er den største sosiale medieplattformen med den høyeste graden av ytringsfrihet. Folk hater sensur absolutt, ytringsfrihet er en menneskerettighet, skriver én.

– 𝕏 er den beste sosiale medieplattformen! 𝕏 er den beste nyhetsplattformen! 𝕏 er den beste videoplattformen! 𝕏 er den beste!, skriver en annen.

– Det er utrolig å se hvor langt denne appen har kommet siden den ble tatt fra de tyranniske liberale som en gang styrte den og ledet den rett mot undergangen 👏🏾, skriver en tredje.

mest lest