HamKam sendte spiller hjem for å ha sympatisert med Andrew Tate

Avatar photo
Publisert 9. april 2023 | 17:13

På fredag var svenske Abbas Mohamad (24) på prøvespill med HamKam. Lørdag ble han sendt hjem.

Mohamad har tidligere blitt kastet ut av den svenske klubben GAIS for å ha støttet Andrew Tate.

På påskeaften fikk også HamKam-ledelsen vite om tankeforbrytelsene til den 24-år gamle fotballspilleren.

– De holdningene og den supporten til Andrew Tate stemmer ikke overens med de verdiene vi som klubb ønsker å stå for, og da fikk han beskjed om det i går og reiste hjem, sier daglig leder i HamKam, Bent Svele til NRK.

Flere medier har skrevet om Abbas Mohamads støtte til Tate.

– Jeg så to timer med klipp, og mye av det han sa stemte overens med hvordan jeg tenker, har 24-åringen sagt i et intervju med Aftonbladet.

Videre sa han til avisen at han ønsker å videreformidle livsrådene til Tate, at han ikke mener han burde unnskylde seg, og at han på ingen måte er en kvinnehater.

Nettavisen har gjengitt dette bildet, som skal vise første gang Abbas Mohamad ytret støtte til Andrew Tate. Foto: Skjermdump, Instagram.

Etter treningen med HamKam på fredag sa Mohamad til Hamar Arbeiderblad at det var spennende å være med på prøvespillet.

– Det virker som en bra klubb. Jeg kjenner jo ingen spillere fra før, så det tar litt tid. Jeg har som nevnt ikke spilt kamper på lenge, men jeg føler meg i meget bra form, sa han til lokalavisen.

På Instagram har han derimot søndag delt to bilder av seg selv med teksten: «If i speak i am in big trouble.» Oversatt til norsk: «hvis jeg sier noe, får jeg store problemer.»

Anklaget for mannsjåvinisme

Andrew Tate er en tidligere verdensmester i kickboksing som har blitt svært populær på nettet blant unge mennesker for hans meninger. Mye av det Tate snakker om handler om kvinner, menn og forholdet mellom kjønnene.

Kritikerne til Tate mener blant annet at han har spredd mannsjåvinistiske og kvinnefiendtlige holdninger.

NRK skriver at Tate tidligere har sagt at voldtektsoffer bør «påta seg skylden» for det som skjedde med dem. Dette er delvis riktig, men noe misledende. Tate har gjort det klart at han mener kvinner bør unngå å oppsøke farlige steder, og å la være å ta unødvendig risiko, men at voldtekt fortsatt er feil og at overgriperen er ansvarlig for sine handlinger.

Tate har også sagt at menn som ligger med noen andre enn kjæresten bare er utro dersom de er forelsket eller emosjonelt investert, men at kvinner er utro uansett.

Andrew Tate har også høstet kritikk for en rekke andre utsagn. Mange av av disse er klumsete formulert.

For drøye tre måneder siden valgte Andrew Tate å svare for seg i et lengre intervju med den britiske TV-profilen Piers Morgan:

Ektepar tok DNA-test: Fikk sjokk

mest lest