Enda en forening bryter med Märtha Louise

Avatar photo
Publisert 9. september 2022 | 18:17

Foreningen for Muskelsyke opplyser i en pressemelding at de avslutter samarbeidet med Märtha Louise.

Epilepsiforbundet har også avsluttet samarbeidet med prinsesse Märtha Louise. Det skjedde i 2020, men ble først offentlig kjent etter at NRK omtalte det denne uken.

Märtha Louise har hatt «beskytterskap» for en rekke organisasjoner. Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet.

Fredag sendte foreningen for muskelsyke ut en pressemelding om at den ikke lenger ønsker å ha Märtha Louise som sin beskytter. Foreningen forteller at Märtha og beskytterrollen hennes har vært oppe til diskusjon i foreningen flere ganger.

Les også: Brann i fire biler i Kristiansand

– Vi har fått veldig mange reaksjoner fra enkeltmedlemmer og styremedlemmer, som har sagt opp medlemskapet. Flere truer også med det. Styret vårt har brukt god tid på å snakke gjennom dette. Vi føler at det er uetisk og vanskelig å ha en beskytter som driver med alternativ medisin og alternative behandlingsmetoder av hensyn til våre medlemmer, sier Patricia Melsom, leder for foreningen for muskelsyke til TV 2.

Mange er fornøyde med Märtha Louise som beskytter

Generalsekretær Petter Noddeland i Norges Døveforbunds sier til VG at det er uaktuelt å droppe prinsessen:

– Märtha Louise har vært høyeste beskytter av Norges Døveforbund i cirka 20 år og vi er stolte over hennes rolle i forbundet. Nylig vedtok landsmøtet å fortsette med beskyttelsen, så vi har ikke tenkt å droppe beskytterrollen. Vi har ikke opplevd uro tilknyttet Durek Verrett, sier Noddeland til VG.

Også Blindeforbundet og Ridderrennet sier til VG at de fremdeles ønsker henne som sin beskytter. Hørselshemmedes Landsforbund sier de ikke har gjort noen slike vurderinger, ifølge VG.

SSB spår to år med boligprisfall

mest lest