Vivek Ramaswamy med uforglemmelig tirade

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 9. november 2023 | 09:11

I fravær av Donald Trump, som leder med omlag 50 prosentpoeng på nr 2, er det ikke akkurat presidentnominasjonen som står på spill når «røkla» møtes til TV-sendt debatt. Men det er likevel om å gjøre seg bemerket.

Og det gjorde tech-milliardæren Vivek Ramaswamay allerede i åpningen av den tredje tv-sendte debatten i regi av NBC.

Han langet ut mot ledelsen i eget parti og ba styrelder Ronna McDaniel hos Republikanerne trekke seg på direkten etter tapet i valgene dagen før. Vi har tapt i 2018, 2020, 2022 og nå, klaget han og la skylden på «etablissementet» i partiet.

Men han tok også sikte på programlederne. NBC regnes som langt ute på venstresiden, og Ramaswamy påpekte programledernes påstander i årevis om «Russia-collusion» som viste seg å være en løgn iscenesatt av Hillary Clintons kampanje for å undergrave Trump.

«Ville demokratene hyret Greg Gutfeld (Fox) for lede en debatt for dem?» spurte han retorisk. «Vi burde hatt Tucker Carlson, Joe Rogan, and Elon Musk her til å stille spørsmål, da ville vi hatt 10 ganger så mange seere,» sa han.

Senere i utvekslingen kom han også med stikk om utenrikspolitikken og krigene som var ført ingen nytte, men stor kostnader i liv og penger. Underveis fikk han også inn en punch mot Ron DeSantis og spekulasjonene om at han bruke innleggssåler for å virke høyere.

Han refererte til ham som «Dick Cheney med 7 cm høye hæler»

Ramaswamy er den kandidaten som i innhold og form har lagt seg tettest opp til det Donald Trump er kjent for. Det er også spekulert i om Trump kan velge Ramaswaym som visepresident.

Trump uteble igjen. I stedet holdt han sitt eget velgermøte i Hialeah – under en halvtime i bil unna debattscenen.

Det var Florida-guvernør Ron DeSantis, tidligere FN-ambassadør Nikki Haley, Sør-Carolina-senator Tim Scott, tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie og forretningsmannen Vivek Ramaswamy som denne gang var kvalifisert. Tidligere visepresident Mike Pence trakk seg nylig fra racet.

mest lest